Manisa Barosu Olağan Genel Kurul Toplantısı - Son Dakika
Güncel

Manisa Barosu Olağan Genel Kurul Toplantısı

Manisa Barosu Olağan Genel Kurul Toplantısı

Manisa Barosu'nun 2016-2018 Olağan Genel Kurul toplantısı, Manisa Adliye Sarayı'nda başladı.

15.10.2016 16:39

Manisa Barosu'nun 2016-2018 Olağan Genel Kurul toplantısı, Manisa Adliye Sarayı'nda başladı.

Konferans salonunda düzenlenen genel kurulda konuşan Manisa Barosu Başkanı Ali Arslan, Zeynel Balkız'ın istifası sonrasında 22 Mart 2015 tarihinde yapılan olağanüstü genel kurul ile göreve başladığını hatırlattı.

Olağanüstü günlerin yaşandığı bir dönemde başkanlık görevini yürüttüğünü belirten Baro Başkanı Arslan, "Ülkemiz tarihinin en karanlık gecesi 15 Temmuz'da yaşadığımız darbe girişimidir. Darbe girişiminin ilk saatlerinde TBB ve Manisa Barosu dahil 79 baro ile birlikte darbenin karşısında, Türk milletinin yanında olduğumuzu tüm kamuoyuna ilan ettik. Önce havadan sonra karadan saldırıya maruz kalan TBMM'yi, sonraki günlerde yapılan saldırıyı kınamak ve dayanışma kararlılığı göstermek üzere ilk olarak Mustafa Kemal Atatürk'ün makamına çıkarak ziyaret ettik, Manisa'da yapılan demokrasi mitinglerine katıldık." diye konuştu.

Baro başkan adayı Avukat Ümit Rona ise, demokrat, katılımcı, cumhuriyetçi ve cesur baro sloganıyla yola çıktıklarını belirterek, "İlkeler ve duruş çok önemli. Bu anlamda biz, meslektaşlarımızın hem mesleki sorunlarıyla ilgilenmeyi ve mesleki sorunlarla ilgili ciddi çalışmalar yapmayı, hem de aynı zamanda Türkiye'deki hukuk sistemindeki çarpıklıklar konusunda ciddi söylemlerle topluma ve kamuoyuna doğru mesajlar vermeyi düşünüyoruz." dedi.

CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletveklili Özgür Özel, Manisa Cumhuriyet Başsavcısı Akif Celalettin Şimşek ile protokol üyelerinin de katıldığı genel kurulda, faaliyet ve hesap raporu ibra edildi, avukatlık mesleğinde 60, 50, 40 ve 25. yılını tamamlayan avukatlara plaket verildi.

Yeni baro yönetimi, yarın yapılacak ve kayıtlı 820 avukatın oy kullanacağı seçimle belirlenecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Manisa Barosu Olağan Genel Kurul Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement