Manisa'da BDP Çadırı Krizi - Son Dakika
Güncel

Manisa'da BDP Çadırı Krizi

Manisa\'da BDP Çadırı Krizi

Manisa'da BDP tarafından kurulan demokratik çözüm çadırının gece yarısı polis operasyonuyla kaldırılması krize neden oldu.

26.04.2011 15:30

Manisa'da BDP tarafından kurulan demokratik çözüm çadırının gece yarısı polis operasyonuyla kaldırılması krize neden oldu. Oturma eylemi yapan BDP'liler, polisin orantısız güç kullandığını iddia etti. BDP Parti Meclisi Üyesi Oktay Konyar ise polisi cop, biber gazı, kalkan ve tüfeklerini bırakarak güreş yapmaya çağırdı.

BDP'nin 11 Nisan'da Fevzi Çakmak Mahallesi'nde kurduğu 'demokratik çözüm çadırı' izin alınmadığı gerekçesiyle bugün saat 03. 00 sıralarında, Manisa Valiliği'nin kararıyla kaldırıldı. İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı gece yarısı operasyonuna çok sayıda çevik kuvvet ekibi de katıldı. Çadırın kaldırılmasına tepki gösteren BDP'liler polisin orantısız güç kullandığını iddia etti. İl Binası önünde oturma eylemi başlatan yaklaşık 70 kişilik gruba BDP Parti Meclis Üyesi Oktay Konyar ve Manisa Bağımsız Milletvekili Adayı Nizamettin Öztürk de destek verdi.

'COPLARI TÜFEKLERİ BIRAKIN, GELİN GÜREŞELİM'

Çadırın kaldırılmasında orantısız güç kullandıklarını öne sürdüğü polise bir çağrıda bulunan Konyar şunları söyledi;

"Toplum uzlaşma ve demokratik tepki çadırımız, orantısız güç kullanılarak sabaha karşı yaklaşık bin kişinin katıldığı polis grubuyla basılmıştır. Hukuksuz ve antidemokratik bu yapıyı onaylamıyoruz. İl Emniyet Müdürü sürekli partimizi hedef alan güç kullanımını bir alışkanlık haline getirmiştir. Buradan onlara bir mesaj vermek istiyoruz; eğer çok iddialı ise bizim vergilerimiz ile aldıkları copları, biber gazlarını, kalkanları, tüfekleri bıraksınlar, eğer güreşmek istiyorlarsa, gelsinler hodri meydan güreşelim. Onca bedel ödeyen, uzun yıllar onca acıları göğüsleyen bir halk ne polisten, tanktan, yargılanmaktan ne de cezaevlerinden korkar. "

Çadırı tekrar kuracaklarını, bundan vazgeçmelerinin mümkün olmadığını belirten Konyar şöyle devam etti:

"Emniyet müdürüne sesleniyorum. Kimler geldi, kimler geçti. Onca ordu komutanı, milletvekilleri, yolsuzluk yapan emniyet müdür yardımcıları, şefleri bugün adalet koridorlarında yargılanıyorlar. O gün geldiğinde biz de orada olacağız. Biz demokratik hakkımızı kullanmaktan dolayı dimdik ayaktayız. Ama onlar işkence ve işkencecileri korumak, görevlerini kötüye kullanmak için elleri kelepçeli sıralarını bekleyecektir. Gün ola harman ola. ya da merkez kahvesinde emekli olmuş, tavla oynayan bir hale gelecektir. Asla ve asla geri adım atmıyoruz. Çadırımızı tekrar kuruyoruz ve kendilerini davet ediyoruz. Hodri Meydan güreşe. "

BDP milletvekili adayı Nizamettin Öztürk ise çadır baskını sırasında bazı BDP'lilerin gözaltına alındığını iddia etti. Ancak, İl Emniyet Müdürlüğü yetkilileri bu bilgiyi doğrulamadı, gözaltında kimse olmadığını söyledi.

BDP'liler Konyar ve Öztürk'ün açıklamalarının ardından 10 dakikalık oturma eylemini bırakıp Cumhuriyet Meydanı'na yürüdü. Polisin müdahale etmediği yürüyüş sonrası BDP'liler sessizce dağıldı.

Yürüyüş sırasında, çevreden geçen bir vatandaşın tartıştığı eşini dövmek istemesine polis engel oldu. Kucağından ağlayan çocuğu alan polis ekipleri, öfkeli koca ve eşini ekip otosuna bindirip karakola götürdü. - Manisa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Manisa'da BDP Çadırı Krizi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement