Manisa Özgürlüklerini Dansla Buluyorlar - Son Dakika
Güncel

Manisa Özgürlüklerini Dansla Buluyorlar

Özgürlüklerini dansla buluyorlarMANİSA'da faaliyet gösteren Dans Akademisi'ne katılan gençler bir yandan yeteneklerini keşfederken bir yandan özgürlüklerini buluyor.

05.09.2017 10:27

Özgürlüklerini dansla buluyorlar

MANİSA'da faaliyet gösteren Dans Akademisi'ne katılan gençler bir yandan yeteneklerini keşfederken bir yandan özgürlüklerini buluyor.

Şehzadeler İlçesi 1'nci Anafartalar Mahallesi'nde faaliyet gösteren Manisa Dans Akademisi yeteneğini keşfetmek isteyen her yaştan vatandaşın yoğun ilgisini görüyor. Yaz sezonu sebebiyle 100 kayıtlı öğrencinin bulunduğu akademiye eylül ayından sonra kayıt yaptıranların sayısı 300 kişiyi buluyor. Akademide Salsa, Tango, Wals, Bale, Zumba, Bachota, Cha Cha Cha, Hip Hop, Break Dans ve halk oyunları dersi veriliyor. 14 yıldır dansla uğraşan ve 2.5 yıldır eşi Elif Doğan (37) ile birlikte dans eğitmenliği yapan Volkan Doğan (37) yaz sezonunda özellikle evlenecek olan genç çiftlerin düğünlerindeki ilk danslarını güzel olması için kendilerine geldiğini ifade etti. Doğan "Yaz sezonunda Latin Dansları ve düğün dansları büyük ilgili görüyor. Yazın çiftler düğünden önce bize başvurup dans öğreniyorlar. Çünkü ilk danslarını muhteşem olmasını istiyorlar. Ayrıca genç çiftlerimize ilk danslarını öğrettikten sonra düğünlerine katılarak onların mutluluklarına ortak oluyoruz" diye konuştu.

"ZAYIFLAMAK İÇİN GELEN KADINLARIMIZ VAR??

Volkan Doğan, öğrencilerin dansı eğlenmek ve sosyalleşmek için tercih ettiğini, bazı kadınların ise zayıflamak için dansa geldiğini dile getirdi. Doğan, "Dans eşliğinde spor yapıp bir terapi gibi streslerini atıyorlar. Zumba eşliğinde zayıflamak için gelen kadınlarımız bile var. Bazı gençler ilk geldiklerinde içine kapanık oluyorlar. Çevresiyle iletişim kurmakta zorlanıyor. Ancak belli bir müddet dansa başladıktan sonra çevresiyle sosyalleşmeleri artıyor. Yani kendi özgüvenlerini ve özgürlüklerini buluyorlar" dedi. Akademide 6 yaşından 55 yaşına kadar öğrencilerinin bulunduğunu söyleyen Doğan, öğrencilerin bir kısmını Türkiye Dans Federasyonu'nun çeşitli dallardaki yarışmalarında hazırladığını belirterek, "Yaklaşık 9 senedir Türkiye Dans Sporları Federasyonu'nun yarışmalarına katılıyoruz. Bu yarışmalardan yıldızlar ve gençler kategorilerinde Türkiye şampiyonluğu ve çeşitli dereceler kazandık. Bu yıl da aralık ayında başlayacak olan yarışmalara da şimdiden hazırlanmaya başladık" dedi.

"PARTNERİMDİ EŞİM OLDU"

Eşi Volkan doğan ile 2.5 yıl önce evlendiğini söyleyen dans eğitmeni Elif Doğan ise, "İlkokuldan bu yana dansla uğraşıyorum. Eşim ise 2.5 yıl öncesine kadar benim danslarda pantnerimdi. Şimdi eşim oldu ve kendi akademimizi açtık. Dansla yakaladığımız mutluluğu şimdi genç nesillere aşılıyoruz. Manisa"ya dansı sevdirmeye çalışıyoruz" dedi.

GENÇLER İÇİN DANS ÖZGÜRLÜK DEMEK

Manisa Dans Akademisinde 6 aydır eğitim aldığını dile getiren 23 yaşındaki Mert Alkan, dansın kendisi için özgürlük ifade ettiğini dile getirdi. Alkan, dans ile kendi özgüvenini bulduğunu belirterek, "Daha önce halk oyunları ile uğraşıyordum. Şimdi hem Hiphop ve Latin dansları öğrenmeye çalışıyorum. Dansın içine girdikten sonra kendi ezgimi ve ruhuma hitap ettiğini fark ettim. Dans benim için artık özgürlük" dedi.

Dans eşliğinde kendisini ifade edebildiğini dile getiren 19 yaşındaki Ezgi Deniz Balta, "Yaklaşık 5 senedir dansla uğraşıyorum. Daha önceden jimlastikle uğraşıyordum. Bırakınca kendimde bir boşluk hissettim ve başka bir şeyler yapmak istedim. Sonra dansa başladım. Dans edince kendimi buluyorum" diye konuştu.

Manisa Özgürlüklerini Dansla Buluyorlar
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Manisa Özgürlüklerini Dansla Buluyorlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement