"Marka Şehirler Medya ve İletişimde Tecrübe Paylaşım Günleri" Semineri - Son Dakika
Güncel

"Marka Şehirler Medya ve İletişimde Tecrübe Paylaşım Günleri" Semineri

"Marka Şehirler Medya ve İletişimde Tecrübe Paylaşım Günleri" Semineri

BİK Genel Müdürü Atalay: "Bir konunun, bir zenginliğin, bir geleceğin yarınlara mal edilmesi ve bir projenin hayata geçirilmesinde, basının olmazsa olmaz güç olduğunu düşünüyorum"

05.10.2013 15:12

Basın İlan Kurumu (BİK) Genel Müdürü Mehmet Atalay, bir konunun, bir zenginliğin, bir geleceğin yarınlara mal edilmesi ve bir projenin hayata geçirilmesinde, basının olmazsa olmaz güç olduğunu söyledi.

BİK Genel Müdürlüğü tarafından, "Marka Şehirler" adı altında organize edilen "Medya ve İletişimde Tecrübe Paylaşım Günleri" konferans dizisinin ilki Konya'da gerçekleştirildi.

Atalay, Dedeman Otel'de düzenlenen konferansta, Konya'nın Türkiye'nin merkezinde, geleceğe hızla yürüyen ve ülkeyi taşıyan bir şehir olduğunu ifade etti.

Kentin basınıyla gittikçe güçlenen şehir haline geldiğini belirten Atalay, basın temsilcileri ve iletişim fakültesi öğrencilerinin gazeteciliği zor şartlar altında başarıyla yaptıklarını, merkez medyaya büyük katkılar sunduklarını ifade etti.

Basın İlan Kurumu olarak iletişim dünyasına yeni adım atanları merkez medyada görev yapan, ülkenin yetişmiş en iyi gazetecileriyle buluşturmak istediklerini dile getiren Atalay, şunları kaydetti:

"Bir konunun, bir zenginliğin, bir geleceğin yarınlara mal edilmesi ve bir projenin hayata geçirilmesinde, basının olmazsa olmaz güç olduğunu düşünüyorum. Bu vesileyle de basın mensubu arkadaşlarımızın yarınlara gerçekten iyi hazırlanması ve sorunlarının en aza indirilmesi lazım. Daha iyi maaş alıp, daha iyi araç-gereçle çalışmaları, yaptıkları haberlerin daha iyi kağıda basılıp daha çok yere ulaşması lazım. Birebir Anadolu basınıyla çalışalım ki merkez medya olsun. Anadolu basınından yeni yıldızları medyamıza kazandırmamız lazım. Bu vesileyle toplantıyı düzenledik. Programın düzenlenmesinde emeği geçenlere ve katılımcılara çok teşekkür ediyorum."

Konya Valisi Muammer Erol ise konuşmasında basın mensuplarına gri pasaport hakkı verilmesi konusuna değindi. Hayata geçirilen bu uygulamanın basın mensupları için çok güzel bir çalışma olduğunu vurgulayan Erol, basın hizmetinin kamu menfaati ön plana çıkarılarak, kamu hizmeti olduğu bilinciyle yürütülmesi gerektiğinin altını çizdi.

Açılış konuşmalarının ardından, Prof. Dr. Metin Kazancı başkanlığında, Halkla İlişkilerin Osmanlı'dan Günümüze Geçen Serüveni, Sanal Dünya Haberciliği ve Medyanın Yeni Halleri konularının ele alındığı seminer gerçekleştirildi. - Konya

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 'Marka Şehirler Medya ve İletişimde Tecrübe Paylaşım Günleri' Semineri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement