Marmara Bölgesi Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması - Son Dakika
Güncel

Marmara Bölgesi Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması

Marmara Bölgesi Kur\'an-ı Kerim\'i Güzel Okuma Yarışması

Yarışmanın finali Ümraniye'de yapıldı.

20.01.2015 10:40

Marmara Bölgesi Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması'nın finali Ümraniye'de yapıldı.

Ümraniye Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, belediyenin ev sahipliği ve organizasyonuyla, Bilim ve İnsan Vakfı'nın katkılarıyla Hafızlar Derneği tarafından düzenlenen, Marmara Bölgesi'ndeki illerden hafızların katıldığı yarışmanın finali, Haldun Alagaş Spor Salonu'nda gerçekleştirildi.

Finali, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Hasan Kamil Yılmaz, İstanbul Müftüsü Rahmi Yaran, Ümraniye Kaymakamı Mustafa Çek, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, Bilim ve İnsan Vakfı Başkanı Turan Kıratlı, Ümraniye Milli Eğitim Müdürü Süleyman Gökçimen ve vatandaşlar izledi.

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Yılmaz, hafızların 14 asırdan bu yana Kur'an-ı Kerim'i okuyarak, ezberleyerek nesilden nesile miras bıraktığını söyledi.

Yılmaz, "Hiç şüphesiz Kur'an-ı Kerim ilahi bir kelam olduğu içindir ki; onu okumak, anlamak, dinlemek, yaşamak ve yeni gönüllere ulaştırmak inanan insanların her birinin, hepimizin görevidir" dedi.

Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can da "Sadece ülkemizin ya da Müslümanların değil, dünyanın da Kur'an'a hasret kaldığı bir dönemde bu tür programlar ayrı bir önem taşıyor" ifadesini kullandı.

Yarışmada birinci olan Sultanbeyli Orhangazi Camisi İmamı Mahmut Sağır, ikinciliği kazanan Sultanbeyli Abdurrahman Gazi Camisi İmamı Doğan Temiz ve üçüncü olan Maltepe Merkez Cumhuriyet Camisi Müezzini Necip Demirel'e çeşitli hediyeler verildi. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Marmara Bölgesi Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement