Meclis Darbe Komisyonu'ndan Flaş Karar - Son Dakika
Güncel

Meclis Darbe Komisyonu'ndan Flaş Karar

Meclis Darbe Komisyonu\'ndan Flaş Karar

TBMM Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu, Süleyman Demirel, Hüsamettin Cindoruk, Rahşan Ecevit'i dinleyecek.

30.05.2012 17:05  Güncelleme: 08:32

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu, belirlediği 180 isimden öncelikle Numan Esin, Ahmet Er, Süleyman Demirel, Rahşan Ecevit, Hüsamettin Cindoruk ve Ahmet İsfan'ı dinleyecek.

BELİRLENENLER, 3 KOMİSYONUN ORTAK İSİMLERİ

Komisyon, toplantısının ardından TBMM'de bir basın toplantısı yapan komisyon sözcüsü İdris Şahin, kurulan 3 alt komisyondan gelen talepler doğrultusunda 180 isim belirlendiğini ifade etti. TBMM adına 11 uzmanın kurumlarından görevlendirmek üzere isteneceğini de belirten Şahin, "1960, 1971, 1980, 28 Şubat, 27 Nisan olmak üzere 3 alt komisyondan toplam 180 isim belirlendi. Bunlardan bazıları ortak isimler, bu yüzden öncelikli olarak 6 isim belirlendi. Bu isimler 3 alt komisyonun da dinlemeyi talep ettiği ortak isimler. Bu yüzden öncelikle onları davet edeceğiz" dedi.

Belirlenen isimlerle önümüzdeki hafta komisyon başkanı Nimet Baş'ın görüşeceğini ifade eden Şahin, "Ortak isimler olduğu için ana komisyonda bilgilerine başvurulacak. İstedikleri zamanda burada ya da ikametlerinde kendilerinin bilgilerine başvuracağız" diye konuştu.

Şahin ayrıca komisyonun bir yaptırımı olmadığını hatırlatırken "Biz millet adına, Meclis adına davet edeceğiz. Katılıp katılmamak, onların bileceği şeydir" dedi.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Meclis Darbe Komisyonu'ndan Flaş Karar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement