Meclis'te Soma Mesaisi - Son Dakika
Güncel

Meclis'te Soma Mesaisi

Meclis\'te Soma Mesaisi

AK Parti, CHP, MHP ve HDP'nin verdiği Soma'daki faciayla ilgili Meclis Araştırması açılmasını içeren toplam 11 önergenin Genel Kurul'daki görüşmesi Danışma Kurulu önerisiyle çarşambaya ertelendi.

21.05.2014 09:31

AK Parti, CHP, MHP ve HDP'nin verdiği Soma'daki faciayla ilgili Meclis Araştırması açılmasını içeren toplam 11 önergenin Genel Kurul'daki görüşmesi Danışma Kurulu önerisiyle çarşambaya ertelendi. Önergeler 14.00'de başlayacak birleşimde görüşülecek.

Üç partinin ortak irade gösterdiği talebin kabul edilmesi ve Meclis'te bir komisyon kurulması bekleniyor. Komisyon üç ay süreyle çalışacak, süre yetmezse uzatılacak. Komisyon üyeleri Soma'ya da gidecek.

Olayla ilgili kamu ve özel sektör temsilcileri ve olaya tanıklık eden madencilerin anlatacaklarıyla komisyon raporu oluşturulacak.

Muhalefet canlı yayın istedi

Önergelerin Salı günü görüşülmesi bekleniyordu. Ancak Meclis TV'nin saat 19.00'dan sonra canlı yayın yapmaması nedeniyle Soma'daki faciayla ilgili Meclis Araştırması açılmasına ilişkin görüşmelerin yayınlanamayacak olması Genel Kurul'da tartışma yarattı.

CHP, MHP ve HDP, Genel Kurul'un gündeminin Soma'da meydana gelen maden faciası olması dolayısıyla Meclis TV'nin saat 19.00'dan sonra da canlı yayın yapmasına ilişkin Başkanvekili Sadık Yakut'a yazılı teklif sundu.

Yakut birleşime ara vererek, konuyu Meclis Başkanlığı ile görüştü.

Meclis Başkanı, teklifin geç geldiği, TRT Genel Müdürlüğü ile görüşme fırsatı olmadığı gerekçesiyle talebe olumlu yanıt vermedi.

Muhalefet partilerinin milletvekilleri yerlerinden söz alarak kararı eleştirdi.

Bazı milletvekilleri Meclis TV'nin yayın yapabilmesi için görüşmelerin ertelenmesi önerisinde bulundu.

Konuyla ilgili AK Parti ile muhalefet partileri arasında tartışmalar yaşandı.

Bunun üzerine Başkanvekili Yakut birleşime bir kez daha ara verdi.

Aranın ardından Danışma Kurulu görüşmeler için erteleme önerdi. Öneri kabul edildi.

Manisa'nın Soma ilçesinde, Soma Kömür İşletmelerine ait madende meydana gelen faciada 301 kişi hayatını kaybetmişti. Olayla ilgili soruşturma kapsamında 8 kişi tutuklandı.

Kaynak: Al Jazeera

Kaynak: Aljazeera.com.tr

Son Dakika Güncel Meclis'te Soma Mesaisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement