Mehmet Gürhan'a Şartlı Tahliye - Son Dakika
Güncel

Mehmet Gürhan'a Şartlı Tahliye

Mehmet Gürhan\'a Şartlı Tahliye

Almanya'daki Deniz Feneri e.V.skandalının baş sanığı Mehmet Gürhan şartlı tahliye edildi.

31.12.2011 13:16

Almanya'daki Deniz Feneri e.V. skandalının baş sanığı Mehmet Gürhan şartlı tahliye edildi.

Gürhan, Deniz Feneri için toplanan 41 milyon 423 bin Euro'yu amaç dışı kullanmak ve dolandırıcılık yapmak suçuyla Frankfurt Bölge Mahkemesi tarafından 5 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. Gürhan, 29 Aralık 2001 tarihinde Frankfurt'taki evine gitti.

Mehmet Gürhan tutuklandıktan sonra ilk yıllarını yattığı Frankfurt Höchst Cezaevi'nin şartlarından şikayetci olması nedeniyle Almanya'nın en konforlu, en rahat cezaevlerinden biri olan Hünfeld'de gönderilmişti.

Hünfeld Cezaevi'nden Gürhan'ın şartlı tahliye edilmesin ardından Mehmet Gürhan, evinde bir süre dinlendikten sonra Frankfurt'un meşhur caddelerinden birisi olan Anatrengarı(Hauptbahnhof) yakınındaki Münchenerstrasse'de görüldü. Gürhan'ın daha önce de Noel tatili nedeniyle üç gün izinli olduğu ve 27 Aralık salı günü yine ana tren garı yakınındaki Kaiserstrasse'de avukatıyla görüştüğü öğrenildi.

PSİKOLOJİK TEDAVİ GÖRÜYOrdu

Hünfeld Cezaevi'nde iki yıl yattıktan sonra geçtiğimiz yıl içinde ceza hafifletmesinden yararlanmak, tecilli salıverilmek için cezaevi yönetimine başvurusu Mehmet Gürhan'ın kabul edilmemişti. Zira yarı açık cezavine gitmenin şartlarından birisi olan dışarıda iş bulma şartı gereğini yerine getirmek için bir Türk gazetesinde çalışabileceği belgesi kabul olmamıştı. Bunun üzerine Mehmet Gürhan psikolojik sorunları olduğu gerekçesiyle tedavi için başvurup haftada bir gün bir saatlik tedavi görmeye başlamıştı.

SOSYAL HAYATA UYUM SAĞLAMA

Almanya'daki ceza infaz yasasına göre cezanın üçte ikisini çektikten sonra mahkumların bazı kolaylıklardan yararlanarak dışarı çıkmak hakları bulunuyor. Sosyal hayata uyum sağlaması için cezavinden şartlı tahliye edilen Gürhan, mahkemenin belirlediği sosyal danışmanların gözetiminde hayatını dışarda sürdürmeye başladı. Mehmet Gürhan yapacağı tüm işleri, gideceği yerleri sosyal danışmanın bilgisi dahilinde yapması şartı bulunuyor.

25 NİSAN 2007'DE TUTUKLANMIŞTI

Almanya'daki Deniz Feneri Derneği ve Kanal 7 Int televizyonunun bir numaralı yöneticisi olan Mehmet Gürhan, 25 Nisan 2007 tarihinde tutuklanmıştı. Hessen Eyaleti'ndeki Hünfeld Cezaevi'ndeki Mehmet Gürhan'da diğer mahkumlar gibi cezaevinin mutfağında çalışması karşılığında ayda 80 Euro aldığı biliniyordu. Son olarak bu yıl ortalarında Frankfurt Savcılığı 2. Deniz Feneri soruşturmasını başlatıp Mehmet Gürhan'ın Türkiye'deki mal varlığının listesini talep etmişti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mehmet Gürhan'a Şartlı Tahliye - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement