Mersin - Hukukçulardan Akkuyu İçin Bin İmzalı Dilekçe - Son Dakika
Güncel

Mersin - Hukukçulardan Akkuyu İçin Bin İmzalı Dilekçe

Mersin - Hukukçulardan Akkuyu İçin Bin İmzalı Dilekçe

Hukukçulardan Akkuyu için bin imzalı dilekçeMERSİN Barosu, il genelinde kayıtları avukatlardan toplandığı bin imzalı dilekçeyi, 1/50 binlik çevre düzeni planında Akkuyu Nükleer Santrali'nin işaretlenmemesi için Büyükşehir Belediyesi'ne teslim etti.

21.09.2016 18:05

Hukukçulardan Akkuyu için bin imzalı dilekçe

MERSİN Barosu, il genelinde kayıtları avukatlardan toplandığı bin imzalı dilekçeyi, 1/50 binlik çevre düzeni planında Akkuyu Nükleer Santrali'nin işaretlenmemesi için Büyükşehir Belediyesi'ne teslim etti.

Mersin Barosu Başkanı Alpay Antmen, 2 kadın yönetim kurulu üyesi ile birlikte Büyükşehir Belediyesi'ne geldi. Beraberinde getirdiği imzaları Büyükşehir Belediyesi'ne teslim etmeden önce konuşan Başkan Antmen, yapılması planlanan Akkuyu Nükleer Güç Santrali nedeniyle önümüzdeki günlerde kent kamuoyunda büyük tartışmaların yaşanacağını belirterek, "Akkuyu'da nükleer santral yapılması ile ilgili olarak Büyükşehir Belediyesi komisyonlarında 1/50 binlik planda işaretlenip işaretlenmeyeceği tartışmaları olacak. Türkiye'nin en büyük barolarından birisi olarak, biz Mersin Barosu olarak emsal olması anlamında yaklaşık bin meslektaşımızın imzaladığı dilekçeyi Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na sunuyoruz. Burada önemli olan Akkuyu Nükleer Santrali'nin bu bölgeye yapılmamasıdır" dedi.

Santralin hem turizmi hem de burada insan sağlığını tehdit edeceğini de ifade eden Antmen şu görüşlere yer verdi:

"Gelecekte de Mersin yaşanmaz bir hale gelecektir. Nükleer santral bu bölgeye, havzaya son derece zarar verecek. Biz ne olursa olsun, siyasal iktidar Akkuyu Nükleer Santrali'ni yapacak olsa dahi bakanlığın plan tadilat yetkisi olsa dahi Mersin halkına karşı sorumlu olan belediye başkanları, meclis üyeleri dahil Mersin'e sahip çıkmalarını istiyoruz. Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği gibi, Mersinlilerin yarın Mersin'e sahip çıkıp çıkmayacağını göreceğiz. Biz hukukçularda bunu takip edeceğiz. İnanıyorum Mersin kamuoyu ve halkı Mersin'e sahip çıkmayanlara da gerekli karşılığı verecektir. Önemli olan bunu sergilemektir. Mersin halkı Akkuyu'da bir santral istemiyor. Mersin halkı yaşanabilecek bir kent istiyor."

Antmen ve beraberindekiler daha sonra belediyeye giderek beraberinde getirdikleri dilekçeleri teslim etti.

Mustafa ERCAN/ MERSİN, (DHA) ?

(Tür: Yurt)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mersin - Hukukçulardan Akkuyu İçin Bin İmzalı Dilekçe - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement