Mersin - Silifke'de Esnafın Köprü Tepkisi - Son Dakika
Güncel

Mersin - Silifke'de Esnafın Köprü Tepkisi

Silifke'de esnafın köprü tepkisiMERSİN'in Silifke İlçesi'nde esnaf, yapımı devam eden köprü nedeniyle iş yerlerinin yıkılacak olmasına tepki gösterdi.

12.07.2017 13:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Silifke'de esnafın köprü tepkisi

MERSİN'in Silifke İlçesi'nde esnaf, yapımı devam eden köprü nedeniyle iş yerlerinin yıkılacak olmasına tepki gösterdi.

Silifke Belediyesi tarafından yapımı devam eden 4'üncü köprü nedeniyle belediye meclisinde yaklaşık 100 işyerinin yıkılması kararı alındı. Karar tepki gösteren esnaf, 'Bizim için de yürü Sayın Kılıçdaroğlu, 'Yolsuz köprüye kurban olmayız' ve 'Ekmeğimizden elini çek Sayın Mustafa Turgut' yazılı pankartlar açıp sokağa döküldü. Daha önce yapımı devam eden köprü karşısındaki toptancı deposu mühürlenen İsmail Gürses, esnaf adına yaptığı açıklamada, iş yerlerinin, mülk sahiplerinin ve çalışanların maddi ve manevi zarar göreceğini söyledi.

Esnafın mağdur olacağını ifade eden Gürses, "Burada yüzün üzerindeki iş yerleri sahipleri, içindeki kiracılar, çalışanlar, bunların okuttukları çocuklar, anne babaları, geçindirmek zorunda oldukları herkes çok kısa süre içerisinde ihtiyaç sahibi olacaktır. Biz bir zulüm görüyoruz. Bu zulmün önlenmesini istiyoruz. Bunun için burada toplandık. Yolsuz köprüye yol yapmak amacı ile yüzün üzerindeki dükkanımız yıkılıyor. 4'üncü Köprü'nün kıyı kenar çizgisi yok. Bunların olmadığı yerde bir köprü yapılmasına imkan yok" dedi.

Bir köprünün yapılabilmesi için önce oradaki parsellerin hak sahiplerinin istimlakları yapılıp paralarının ödenmesi gerektiğini söyleyen Gürses, "Ama 1.5 yılı aşkın süredir yapımına devam edilen köprü, hiç ihtiyacı olmamasına karşın ve karşısında yol olmadığından dolayı, yüzün üzerinde iş yeri yol yapmak amacı ile yıkılmak isteniyor. Biz ne ile geçineceğiz? Ne yiyeceğiz ' Ne içeceğiz ' Bizi Belediyede işe mi alacaklar? Bunların hiç biri olmayacak ve biz mağdur olup gideceğiz. Bizim çocuklarımıza kim bakacak? Ekmeğimizi kim verecek. Biz buraya alnımızın teri ile tırnaklarımızla kazıyarak geldik" diye konuştu.

Mersin - Silifke\'de Esnafın Köprü Tepkisi
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mersin - Silifke'de Esnafın Köprü Tepkisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement