Mersin - 'Tarihin En Büyük Mücadelesini Veriyoruz' - Son Dakika
Güncel

Mersin - 'Tarihin En Büyük Mücadelesini Veriyoruz'

Mersin - \'Tarihin En Büyük Mücadelesini Veriyoruz\'

Metin Feyzioğlu: Türkiye'de zulüm pek değişmedi (ek) 'TARİHİN EN BÜYÜK MÜCADELESİNİ VERİYORUZ' TBB Başkanı Metin Feyzioğlu, Adana'daki programının ardından geçtiği Mersin'de yemin törenine katılıp Baro Başkanı Alpay Antmen ile mesleğe yeni başlayan avukatlara cübbe giydirdi.

14.10.2015 19:42

Metin Feyzioğlu: Türkiye'de zulüm pek değişmedi (ek)

'TARİHİN EN BÜYÜK MÜCADELESİNİ VERİYORUZ'

TBB Başkanı Metin Feyzioğlu, Adana'daki programının ardından geçtiği Mersin'de yemin törenine katılıp Baro Başkanı Alpay Antmen ile mesleğe yeni başlayan avukatlara cübbe giydirdi.

TBB ve baroların hukukun üstünlüğünün sağlanması için tarihin en büyük mücadelesini yürüttüğünü kaydeden Feyzioğlu şöyle konuştu:

"Bu mücadelede bize zaman zaman 'Ama dün de böyleydi' diye cevaplar verilmektedir. Dün yapılan yanlış, bu gün yapılan yanlışın mazereti olarak gösterilecek ise, hiçbir ilerleme sağlayamayız. Dünkü yanlıştan ders almaktır marifet. Yanlışın tekrarında ısrar etmek gençlerin ve gelecek nesillerin elinden parlak bir geleceği taammüden almaktır. Bunu yapmaya kimsenin hakkı yoktur. Devletin her türlü yıkıcı ve bölücü güce karşı en büyük gücü olan meşrutiyetini yitirmeme adına, hukukun üstünlüğü, insan hakları, demokrasi diyoruz. 'Bölücüsün' diyorlar. Ne faşistiz ne de bölücüyüz. Anayasanın ilk 3 maddesinde anlamını bulan Türkiye Cumhuriyeti kuruluş ilkeleri için başımızı ve gövdemizi kayanın altına koymuş hukukçularız. Yapmamız gereken, dünden ve bu günden, doğrudan ve yanlıştan ders almaktır. Pırıl pırıl bir geleceği el birliği ile inşa etmektir."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mersin - 'Tarihin En Büyük Mücadelesini Veriyoruz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement