Erzurum'da Meslekte Tecrübe Paylaşımı Çalıştayı Düzenlendi - Son Dakika
Güncel

Erzurum'da Meslekte Tecrübe Paylaşımı Çalıştayı Düzenlendi

Erzurum Milli Eğitim Müdürlüğü, eğitimdeki kalitenin daha da arttırılması amacıyla 'Meslekte Tecrübe Paylaşımı' konulu çalıştay düzenledi.

21.12.2013 21:57  Güncelleme: 22:14

Erzurum Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, eğitimdeki kalitenin daha da artırılması, öğrencilerin geleceğe donanımlı bir şekilde hazırlanması amacıyla "Meslekte Tecrübe Paylaşımı" konulu çalıştay düzenlendi.

Erzurum Hizmetiçi Eğitim Enstitüsü'nde organize edilen ve iki gün sürecek çalıştayda, daha önceden belirlenen öğretmenler, mesleki tecrübelerini meslektaşlarıyla paylaşıyor.

Bir okulun müdürü Uğur Elmas, eğitimde sevginin çok önemli olduğunu belirterek, sevginin adrese teslim edildiğinde anlam taşıdığını söyledi.

Sevgi dağıtırken toptancı değil, perakendeci olmak gerektiğinin altını çizen Elmas, "En kusursuz cinayet insanın içindeki yaşama sevincini öldürmektir. Onun için sevgi çok önemli" dedi.

Milli Eğitim Müdürü Abdullah Bilge de Türkiye'de bu çalıştayın ilk olduğunu belirterek, programla bütün öğretmenlerin zihninde bir dip dalga oluşturmayı amaçladıklarını söyledi.

Yoğun hayatın içerisinde, güncel konular konuşula konuşula öğretmen de olunsa eğitimin ikinci plana düşebildiğini vurgulayan Bilge, "Zaman zaman bunu güncelleme adına, insanların kendini yenilemesi adına öğretmenlerin mesleği yeniden anımsaması adına, bu tür etkinliklerle gündeme girmesi ve uzun müddet kalmasını arzu ettik" diye konuştu.

Bu maksatla öğretmenleri gerek branş gerekse sınıf sınıf özellikle birinci sınıf öğretmenlerin hepsini bir araya getirdiklerini vurgulayan Bilge, şunları kaydetti:

"Üç başlık belirledik ve bu üç başlıkta tecrübesini paylaşmak üzere bir hazırlık çalışması yaptık. Bu hazırlık çalışmasında öğrencinin daha verimli eğitim-öğretime katkı sağlaması ve öğrenmesini sağlayabilecek şekilde öğretmenin etkisi, konumu nedir? Başlıklarımız şunlar oldu. Bir, öğrencinin daha iyi öğrenmesi nasıl sağlanabilir? İkinci başlığımız, velinin öğrenmeye katkısı sağlandığında, öğretmenin daha hızlı gerçekleştiğini gösterme adına bu alanda tecrübe sahibi olan birinin paylaşımını gerçekleştirmesi. Öğrenci akademik manada çok başarılı olabilir ama kültürel ve sosyal alanda başarılı değilse, yarın hayata atılmış olsa bile sadece üzerine düşen vazifeyi yapar, ikinci kişi pozisyonunda olur. Oysa bizim arzu ettiğimiz lider bir toplum, düşündüğünü en güzel şekilde ifade eden, öz güvene sahip, haksızlığı en güzel şekilde dile getiren, toplumda yol açıcı bir kişilik sahibi birey yetiştirmektir."

Bunun için de bir havuzda bütün tecrübeleri topladıklarını anlatan Bilge, "Bu hafta sonunda bin 250 öğretmeniz bu etkinlikten geçmiş olacak. Tecrübe paylaşımları çok önemli. Amacına hizmet edecek bir etkinlik olarak düşünüyoruz" dedi.

Erzurum\'da Meslekte Tecrübe Paylaşımı Çalıştayı Düzenlendi
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Erzurum'da Meslekte Tecrübe Paylaşımı Çalıştayı Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement