Mısır'da İdam - Son Dakika
Güncel

Mısır'da İdam

Mısır\'da İdam

Mısır'da "bir polisi öldürdüğü" ve "25 askerin ölümüne neden olan olaylara karıştığı" iddiasıyla yargılandığı iki davadan hüküm giyen Adil Habbara'nın idam edildiği bildirildi.

15.12.2016 11:07

Mısır'da "bir polisi öldürdüğü" ve "25 askerin ölümüne neden olan olaylara karıştığı" iddiasıyla yargılandığı iki davadan hüküm giyen Adil Habbara'nın idam edildiği bildirildi.

Yerel basında yer alan haberlere göre, "Şarkiyye ilinde bir polisi öldürdüğü" ve "Refah'ta 25 askerin ölümüne neden olan olaylara karıştığı" iddiasıyla yargılandığı iki davada idamına hükmedilen Habbara'nın cezası, başkent Kahire'nin merkezindeki El-İsti'naf hapishanesinde infaz edildi.

Bevabe El-Ehram gazetesinin emniyet kaynaklarına dayandırdığı haberde, idamın uygulanmasının ardından Habbara'nın naaşının Zeynehum Morguna nakledildiği belirtildi.

Avukat Halid el-Mısri, AA muhabirine yaptığı açıklamada, emniyet yetkililerinin Habbara'nın ailesini arayarak naaşını morgdan teslim alabileceklerini ilettiğini söyledi.

Mısır resmi makamlarından henüz olaya ilişki açıklama yapılmadı.

Terörle suçlanan grubun lideri olduğu belirtilen Habbara'nın, "Şarkiyye ilindeki Ebu Kebir Polis Merkezinde Rebi Abdullah Ali isimli bir sivil polisi kasten ve planlayarak öldürmek" ve "Refah'ta 25 askerin ölümüne neden olan olaylara karışmak" suçlamalarıyla yargılandığı iki davadan hakkında verilen idam cezaları salı günü onanmıştı. Bazı insan hakları kurumları, Habbara hakkındaki suçlamaların gerçeği yansıtmadığını kaydetmişti.

Mısır'da Mart 2015'te mevcut yönetime muhalif bir kişi, Mayıs 2015'te ise ölüm cezasına çarptırılan Ensar Beyt el-Makdis örgütüne mensup 6 kişi idam edilmişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mısır'da İdam - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement