MİT'çilerin Yakalama Emri Kaldırıldı - Son Dakika
Güncel

MİT'çilerin Yakalama Emri Kaldırıldı

MİT\'çilerin Yakalama Emri Kaldırıldı

İstanbul Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı, 4 MİT'çi için yakalama kararını kaldırdı.

20.02.2012 10:09  Güncelleme: 11:19

İstanbul Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcılığı 4 MİT görevlisi için çıkarılan yakalama kararını kaldırdı.

Görevinden alınan Özel Yetkili Savcı Sadrettin Sarıkaya tarafından çıkartılan 4 MİT'çi hakkındaki yakalama kararı İstanbul Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından geri çekildi.

MİT mensuplarının ifadeye çağrılmalarını Başbakan onayına bağlayan yasal düzenlemenin jet hızla onaylanmasının ardından İstanbul Özel Yetkili Savcılık, terör örgütü PKK'nın şehir yapılanması olduğu iddia edilen KCK'ya yönelik soruşturma çerçevesinde ifade için çağırdığı 4 MİT görevlisi hakkındaki yakalama kararını kaldırdı.

FİDAN HAKKINDAKİ TALİMAT GERİ ALINACAK

Terör örgütü KCK soruşturması kapsamında, MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın ifade vermesi için yazılan talimat, yasa değişikliği nedeniyle geri alınacak.

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) mensupları veya bazı kamu görevlileri hakkındaki ceza soruşturmalarında Başbakanın iznini şart koşan düzenlemenin Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından, eski MİT Müsteşarı Emre Taner, eski MİT Müsteşar Yardımcısı Afet Güneş ile MİT görevlileri Yaşar Yıldırım ve Hüseyin Kuzuoğlu hakkında yakalama kararı kaldırılmıştı.

MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın ifadesinin alınması için Ankara Başsavcılığı'na yazılan talimat ise halen geçerliliğini koruyor. Ancak İstanbul Cumhuriyet Savcılığı, Ankara Savcılığı'na yazı yazarak yasa değişikliği nedeniyle talimatı geri isteyecek. İstanbul Savcılığı'nın "talimatı geri isteme" yazısını bugün göndermesi bekleniyor.

Söz konusu yakalama kararı çıkarıldığında haber gündeme bomba gibi düşmüş ve savcılığa ifade vermesi için çağırılanlardan biri olan MİT müsteşarı Hakan Fidan'ın savcılığa gelip gelmeyeceği, gelmezse zorla getirilip getirilemeyeceği tartışılmaya başlanmıştı.

İlk önce söz konusu yakalama kararını çıkaran savcı görevinden alındı. Daha sonra da Meclis derhal Başbakan tarafından bir görev için yetkilendirilen kamu görevlilerinin Başbakan'ın onayı olmadan soruşturmaya tabi tutulamamasına ilişkin bir yasa çıkardı.

Başbakan tarafından görevlendirilen MİT mensuplarını güvence altına alan bu yasanın ardından son hamle de İstanbul Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı'ndan geldi ve savcılık söz konusu yakalama kararını iptal etti.

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel MİT'çilerin Yakalama Emri Kaldırıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement