Muğla'da İlk 2b Tapuları Dağıtıldı - Son Dakika
Güncel

Muğla'da İlk 2b Tapuları Dağıtıldı

Muğla\'da İlk 2b Tapuları Dağıtıldı

Muğla'da, 2B olarak bilinen orman vasfını yitirmiş arazilerin satışı yasasından yararlanan 3 kişiye düzenlenen törenle tapuları verildi.

24.04.2013 17:22

Muğla'da, 2B olarak bilinen orman vasfını yitirmiş arazilerin satışı yasasından yararlanan 3 kişiye düzenlenen törenle tapuları verildi. Kayıtları kesinleşenlerin bundan sonraki süreçte tapularının verilmeye devam edileceği bildirildi.

Türkiye'de en fazla 2B arazisinin bulunduğu iller arasında yer alan Muğla'da ilk tapular düzenlenen törenle teslim edildi. Defterdarlık binasında düzenlenen törene Muğla Defterdarı Mustafa Kılıçarslan, Vergi Dairesi Başkanı Zafer Evci, Milli Emlak Müdürü Zeynel Körlü katıldı. Defterdar Mustafa Kılıçarslan, "2B olarak bilinen yasada son bir yıldır yaptığımız çalışmalar sonunda il genelinde 52 bin taşınmaz tespit edildi. Şu ana kadar 43 bin kişi başvuru yaptı. Muğla'da 30-40 yıldır devam eden 2B sorununun ilk çözümünü gerçekleştiriyoruz. İlimizin ilk 2B tapularını hak sahiplerine vermenin mutluluğunu yaşıyoruz. Orman Bölge Müdürlüğü, 21 bin hektar alanda yaptığı kadastro çalışmalarında şu ana kadar 13 bin hektar 2B arazisi tespit etti ve bunun da 10 bin hektarı ile ilgili çalışmalar da başlatıldı" dedi.

2B arazisi için başvuru yapanların 3 ay içinde tapu müdürlüklerine başvurmaları halinde arazilerini alma hakkı kazanacaklarını belirten Kılıçarslan, "İsteyen vatandaşlarımız yüzde 10'unu peşin ve geri kalan miktarı da 12 eşit taksitte ödeyebilecek. Eğer hak sahipleri 2B arazilerini peşin almak isterlerse rayiç bedelin yüzde 40'ını ödeyerek arazilerinin tapularına sahip olacaklar" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Muğla'nın ilk 2B tapuları merkeze bağlı Özlüce Köyü'nden Mehmet Akyol, Hüseyin Sağlar ile Fadıl Köyü'nden Hüseyin Akgül'e verildi. 2B tapusuna kavuşan Sağlar, "Bu araziler bize dedelerimizden miras kaldı. Yüzyıllardır bu arazileri kullanıyoruz. Yıllar sonra arazilerimizin tapusuna kavuştuk. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz" dedi. - Muğla

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Muğla'da İlk 2b Tapuları Dağıtıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement