Muğla'da Korfbol Fırtınası - Son Dakika
Güncel

Muğla'da Korfbol Fırtınası

Muğla\'da Korfbol Fırtınası

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu (TÜSF) tarafından, Muğla Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün desteği ile Sarıgerme Çevre Eğitim Derneği (SARÇED) plajındaki şampiyonaya 5 üniversiteden 40 sporcu katıldı.

01.07.2017 22:04

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu (TÜSF) tarafından, Muğla Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün desteği ile Sarıgerme Çevre Eğitim Derneği (SARÇED) plajındaki şampiyonaya 5 üniversiteden 40 sporcu katıldı. TÜSF yönetim kurulu üyesi ve Gelişmekte Olan Spor Branşları Federasyonu Korfbol Asbaşkanı Taner Karabulut, birçok spor dalından özellikler alan oyunun Türkiye'de 20 üniversitede 1. ve 2. Lig statüsünde devam ettiğini aktardı.

Karabulut şunları söyledi: "Seneye en az 20 takımla bu turnuvayı yapmayı planlıyoruz. Buradaki başarı düzeyine göre şampiyonayı uluslararası üniversite sporları alanına taşımayı düşünüyoruz. Burada uluslararası organizasyonlar yapmayı amaçlıyoruz." Bir ilke imza attıklarını belirten, Muğla Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Serkan Öçalmaz ise "Birçok branşta sportif faaliyetlerin altına imza attık. Burada da ilimizde ilk kez Plaj Korfbolu organizasyonuna imza atıyoruz. İlimizin her köşesinde ayrı organizasyonlar yapmaya devam edeceğiz" dedi.

Daha önce dünyaca ünlü İztuzu plajında yapılması planlanan turnuva, Caretta Caretta'ların doğal yaşam alanı olması nedeniyle, TÜSF tarafından Sarıgerme plajına alındı Turnuva yarın oynanacak maçlarla sona erecek.

Kaynak: Hürriyet

Son Dakika Güncel Muğla'da Korfbol Fırtınası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement