Muhabbet Akşamları Adıyamanlıları Buluşturmaya Devam Ediyor - Son Dakika
Güncel

Muhabbet Akşamları Adıyamanlıları Buluşturmaya Devam Ediyor

Muhabbet Akşamları Adıyamanlıları Buluşturmaya Devam Ediyor

İş'te Adıyaman Dergisi'nin organizasyonuyla her ay düzenlenen 'Muhabbet Akşamları'nın Kasım ayı toplantısı geniş bir katılımla gerçekleştirildi.

29.11.2013 10:46

Sultangazi Belediyesi evsahipliğinde, Sultançiftliği Hizmet Tesislerinde düzenlenen programda renkli görüntüler de yer aldı.

Fidancı "Muhabbet Akşamları markalaşıyor"

Programın açış konuşmasını yapan İş'te Adıyaman Dergisi Yayın Yönetmeni Abdurrahman Cüneyd Fidancı, 'Muhabbet akşamları'nın artık markalaştığını belirterek, "Kavgadan uzak, barışın, hoşgörünün, sevginin yer aldığı muhabbet akşamlarımıza teşrif eden, evsahipliği yapan tüm hemşehrilerimize teşekkür ederim. Birçok il kendi yörelerine uygun geceler yapıyor. Adıyamanlı olarak da bizler, bir zamanlar 'Harfane' adıyla devam eden geleneği farklı bir şekilde devam ettiriyoruz. Katılan misafirlerimizden çok olumlu tepkiler alıyoruz. Özellikle Adıyamanlılar Federasyonu Başkanımız, gönül insanı Nevzat Bayhan yoğunluğuna rağmen fırsat bularak bizleri kırmayarak muhabbet akşamlarımızı yalnız bırakmıyor. Kendilerinin şahsında tüm konuklarımıza teşekkür ediyorum." Dedi.

Orhan, "Hemşehrilerimizin her zaman hizmetinde olduk"

Kasım ayı toplantısının evsahipliğini yapan Sultangazi Belediye Başkan Yardımcısı Av.Hacı Orhan da, Sultangazi'de Adıyamanlıların kendilerine her zaman destek olduklarını belirtirek, "İlçemizde yaşayan hemşehrilerimiz, Cahit Altunay Başkanımıza, bizlere her zaman destek verdi. Bizler de bu desteğin hakkını vermek için tüm gücümüzle gayret ediyoruz. Onların sıkıntılarını çözmeye, organizasyonlarına destek olmaya çalışıyoruz. Bu mekanlar her zaman bizim yerimizdir. Adıyamanlı hemşehrilerimiz ne zaman isterlerse bu mekanlar hizmetindedir." Dedi.

Altunay, "Güzel bir birliktelik ve geceye şahitlik ediyoruz"

Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay da, ilçe genelinde yapılan hizmetlerden bahsederek şunları söyledi: "Şu anda bulunduğumuz mekanlar gibi birçok mahallemizde de hizmet tesisleri yapıyoruz.Bir işi başarmak için o işi sevmek lazım. Bizler de yaptığımız işi seviyoruz. Tüm hemşehrilerimizi gönülden seviyoruz. Burada da hep o gönül aşklarını görüyorum. Biraraya geldiklerinde sanki memleketlerinde bulunmuş gibi. Güzel bir birliktelik ve kucaklaşmaya şahitlik ediyoruz. Dernekçilik ve birçok konuda Adıyamanlılar her zaman örnektir. Örnek tutumlarını görüyor, yaşıyoruz. Bu organizasyondan dolayı başta Abdurrahman Bey olmak üzere Hacı Orhan ve diğer emeği geçenlere teşekkür ederim."

Bayhan, "Muhabbetin hasını bu toplantılarda yaşıyoruz"

Muhabbet Akşamlarının isminin de geceye ayrı bir değer ve renk kattığını belirten Adıyamanlılar Federasyonu Başkanı ve Darülaceze Başkanı Nevzat Bayhan da, "Bu tür toplantıların hiçbir faydası olmasa bile ki, çok faydası var, birbirlerini göremeyen dostların, arkadaşların biraraya gelmesine vesile oluyor. Muhabbet akşamları denilmesi de ayrı güzel olmuş. Zaman zaman değişik mekanlarda dostlar divanı, fasıllar derken muhabbeti unuttuk. Hani, Muhammmed'den muhabbet oldu hasıl, Muhammed'siz muhabbettten ne hasıl. Bundan dolayı bu tür muhabbetler, halkın hoşnutluğunu, halkın hoşnutluğu ise Hakk'ın hoşnutluğunu getirir. Ve biz kavgayı, gürültüyü, kırgınlığı, dargınlığı bir tarafa bırakarak bu tür toplantılarla muhabbetin hasını yaşıyoruz

Hepimizi birbirimizi sevmeye, birbirimizi kıskanmamaya, birbirimizi desteklemeye vesile olacak bu tür toplantılarla başbaşa bıraksın.

Dostluk birbiri için yaşamaktır, dostluk, kendisi için istediğini kardeşi için daha önceden istemektir. Dostluk, kederde, tasada, sevinçte birarada olmaktır. Ve bunun zor olmadığını hemen yanınızdaki kişiye tebessüm ederek gösterebilirsiniz. Madem öyle, Adıyamanımıza karşı sorumluluklarımız var. Adıyamanlıya ve Türkiye vatandaşlarına ve dünya insanına karşı sorumluluklarımız var. Biliyoruz ki, yereli güçlü olan geneli de güçlü olur. Güçlü bir Adıyaman, birikimli, tecrübeli sevgi dağıtan Adıyamanlı olmalıyız.
Başta bu güzelliği yaşatan Abdurrahman Fidancı kardeşimize teşekkür ediyorum. Siz olmasaydınız bu güzellikler de ortaya çıkmazdı. Şerefül mekan, bilmekin. Mekanlar, oraya gelenlerle şereflenir. Siz programa katılarak Abdurrahman kardeşimizin mahcup olmasını önlediniz. Biz Abdurrahman kardeşimizin mahcup olmaması için dereleri, tepeleri aşar geliriz.

Birbirimizi ya seveceğiz ya seveceğiz. Başka şık yok. Cenab-ı Hak hiçbir şeyi hikmetsiz yaratmadığına göre bizi de Adıyaman'dan buraya sebepsiz getirmedi.

Herkes bilsin ki biz birlikte varız. Şunu da unutmayalım ki, hiçbirimiz birimizden daha güçlü değiliz. Hiçbirimiz birimizden daha gayretli değiliz." Diyerek muhabbet akşamlarının devamını diledi.
Pirinli Nusret Usta'nın yoğurduğu çiğköfte ve aşurenin ikram edildiği gecede; Adıyaman Nemrut Dağı Derneği Başkanı Fatih Adıyaman, Yusuf Öztürk, Mehmet Kızılay, Cumali Balıkçıoğlu, Murat Özsoy şiirler okurken, Cemil Fırat söylediği türkülerle geceye renk kattı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Muhabbet Akşamları Adıyamanlıları Buluşturmaya Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement