Münih Basın Kulübündeki İftarda, Türk Gençlerinin Meslek Sorunları Ele Alındı - Son Dakika
Güncel

Münih Basın Kulübündeki İftarda, Türk Gençlerinin Meslek Sorunları Ele Alındı

Münih Basın Kulübündeki İftarda, Türk Gençlerinin Meslek Sorunları Ele Alındı

Dha DIŞ HABER - Münih Basın Kulübündeki iftarda, Türk gençlerinin meslek sorunları ele alındı Almanya'nın Münih kentindeki Basın Kulübünde Türk gençlerinin meslek sorunları konuşuldu.

24.06.2015 12:22

Dha DIŞ HABER - Münih Basın Kulübündeki iftarda, Türk gençlerinin meslek sorunları ele alındı

Almanya'nın Münih kentindeki Basın Kulübünde Türk gençlerinin meslek sorunları konuşuldu. Münih Basın Kulübü ve Zaman Almanya'nın düzenledikleri iftar öncesi Almanya'da genç Türkler. Toplum birlikte yaşamayı yeterince avantaja çevirebiliyor mu konulu bir panelde uzmanlar konuştu.

Çok sayıda Alman gazetecinin katıldığı geleneksel iftar-panelde Münih İş Ajansı Müdürü Harald Neubauer, gençlerin iş dünyasına katılımını sağlamak için yaptıkları çalışmaları anlatırken, Zaman Almanya muhabiri Bayram Aydın, Türk kökenli gençlerin topluma kazandırılmasının önemine değindi. Gazeteci ve araştırmacı Dr. Jochen Thies mülteci sorunlarına dikkati çekerken, Avrupa ülkelerinin bu soruna daha kapsamlı ele alması gerektiğini vurguladı.

EN BÜYÜK SORUN ALMANCA

Münih İş Ajansı Müdürü Neubauer, yabancı işsizlerde en büyük sorunun yeterli Almanca bilmemeleri olduğunu söyledi. Neubauer Münih'te etrafıma baktığımda bir çok yabancı gencin hala yeterli Almanca konuşamadıklarına şahit oluyorum. Yaşadığı ülkenin dilini konuşamayanın iş bulması ve uyum sağlaması zordur dedi. İş dünyasında göçmen kökenli gençlere duyulan gereksinime parmak basan Neubauer Yeterli genç kalifiye eleman bulunamadığı için, 2013 yılında Almanya'da emekliye ayrılanların yerleri henüz tam olarak doldurulamadı. Öte yandan Münih'te açılan meslek eğitim yerleri de maalesef boş kaldı. Öte yandan, yabancı pasaportlular arasında işsizlik oranı yaklaşık olarak yüzde 45'lere kadar gidiyor dedi.

GELECEK BEKLENTİSİ OLMAYAN GENÇLER RADİKALLEŞİYOR

Yabancı gençlerin IŞİD gibi akımlara kapılmaları konusuna da değinen Neubauer Meslek yaşamında bir şans görmeyen genç, yeterli geliri de olmayınca suça karışma ve radikalleşme eğilimine giriyor. Bu nedenle ilk etapta gençleri diploma sahibi etmeliyiz, bir meslek edinmelerini sağlamalıyız dedi.

Panelin ardından Münih Kültürlerarası Diyalog Merkezi (İDİZEM)'in Başkanı Mehmed Çelik, katılımcılara Ramazan ve oruç hakkında bilgiler verdi. Aralarında Bavyera Parlamentosu'ndan Yeşiller Partisi Milletvekili Claudia Stamm ve çok sayıda tanınmış Alman gazetecinin bulunduğu konuklar, ikili sohbetler eşliğinde iftar yemeği yediler.

Sanatçılar Ahmet Mavruk (Ud) ve Mehmet Kınaer (Kanun) çaldıkları eserlerle iftar renk kattılar.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Münih Basın Kulübündeki İftarda, Türk Gençlerinin Meslek Sorunları Ele Alındı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement