Müslüm Baba'nın Acısı Adana'yı Vurdu - Son Dakika
Güncel

Müslüm Baba'nın Acısı Adana'yı Vurdu

Müslüm Baba\'nın Acısı Adana\'yı Vurdu

Müslüm Gürses'in vefatı, şöhreti yakaladığı Adana'da büyük üzüntüye neden oldu.

03.03.2013 16:13  Güncelleme: 08:06

Arabesk müziğin unutulmaz sesi Müslüm Gürses'in vefatı, şöhreti yakaladığı Adana'da büyük üzüntüye neden oldu. Gürses'in çocukluk yıllarının geçtiği mahallede komşuları sanatçının duygu dolu şarkılarını hüzünle dinleyip, dualar etti.

'Baba' lakaplı Müslüm Gürses'in ölüm haberi çocukluk yıllarını geçirdiği merkez Seyhan İlçesi Hürriyet Mahallesi'ndeki komşularını da yasa boğdu. Bir çay bahçesinde düzenlenen ses yarışmasında birinci olduktan sonra şöhretin kapısını aralayan Müslüm Gürses'in hemşehrileri acı haberle büyük üzüntü yaşadı.

Müslüm Gürses'in ailesiyle 1960'ta mahalleye taşındığını ve küçük bahçeli bir evde büyüdüğünü belirten 68 yaşındaki Rasim Ak, sanatçının çocukluğunda ayakkabı boyacağılığı yaptığını anlattı. Rasim Ak şöyle dedi:

"Müslüm elimizde büyüdü. İki kardeşlerdi. Babası Mehmet Usta ocak tamiratı yaparak geçimini sağlıyordu. Müslüm, mahalleli tarafından sevilen bir çocuktu. Sürekli Nuri Sesigüzel'in şarkılarını söylerdi. Babası Mehmet Usta'nın da sesi çok güzeldi. Müslüm, 14 yaşında bir ses yarışmasını kazanınca ünlü oldu."

'AYAKKABI BOYACILIĞI YAPARDI'

O yıllarda berber dükkanı çalıştırdığını anlatan Rasim Ak, "Müslüm sürekli dükkana gelirdi. Mahallede ayakkabı boyacılığı yapardı. Bazen 50 kuruş verirdim, hemen bakkala koşardı. Ölümüne çok üzüldük. Unutulmayacak bir sanatçıydı" diye konuştu.

Hürriyet Mahallesi sakinleri ve esnafı da, Mülsüm Gürses'i sürekli dinlediklerini ama bugün dinlerken ayrı bir hüzün yaşadıklarını söylediler. Hürriyet Mahallesi'ndeki işyerlerinde Müslüm Baba'nın 'Hangimiz Sevmedik' ve 'Adını Sen Koy' şarkıları gün boyu çalındı. - Adana

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Müslüm Baba'nın Acısı Adana'yı Vurdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement