Nasuh Mahruki: Geleceği Tahmin Etme Dönemi Sora Erdi - Son Dakika
Güncel

Nasuh Mahruki: Geleceği Tahmin Etme Dönemi Sora Erdi

Nasuh Mahruki: Geleceği Tahmin Etme Dönemi Sora Erdi

ARAMA Kurtarma Derneği (AKUT) Başkanı Nasuh Mahruki, başarının temel kuralının, doğru yaklaşım ve yöntemlerin kullanılması olduğunu söyledi.

21.10.2016 14:16

ARAMA Kurtarma Derneği (AKUT) Başkanı Nasuh Mahruki, başarının temel kuralının, doğru yaklaşım ve yöntemlerin kullanılması olduğunu söyledi. Sistemin kendisi gibi olmayandan pek hoşlanmadığını belirten Mahruki, "Oysa bizim öncelikle kendimiz olmaya karar vermemiz gerek. Bunu başarabilirsek kendi ruhumuzun kaptanı oluruz. Artık geleceği tahmin etme dönemi sona erdi. Geleceği yaratma rekabetinin mücadelesi var. Kendimiz olmak için önce bunu istememiz gerek. Her şeyi hayal edebiliriz, ancak sadece istediklerimizi başarabiliriz" dedi.

Bursa Saniyici ve İşadamları Derneği'nin (BUSİAD) 'Perşembe Etkinlikleri' toplantısında işadamları ile bir araya gelen Nasuh Mahruki, başarının temel kuralının doğru yaklaşım ve yöntemlerin kullanılması olduğunu söyledi. Mahruki, günümüzde, dağcılık gibi riskli bir spor dalında gerekli olan dayanıklılık, disiplin, cesaret, kararlılık, yüksek konsantrasyon ve motivasyon gibi özelliklerin tamamının, insanların kariyerinde, iş dünyasında, hatta günlük hayatımızda bile geçerli olduğunu anlattı.  Her şeyin başının insan olduğunu kaydeden Mahruki, "Her şey insanla anlam kazanıyor. Dünyadaki en değerli şey insandır. İnsan sonsuz olasılıklara sahip bir potansiyeldir. Önemli olan bu dinamik potansiyelin farkına vararak bunu performansa dönüştürebilmektir" diye konuştu.

İnsanı sadece bugüne dek yaptıklarıyla değil, önüne uygun koşullar sunulduğunda yapma kapasitesiyle, içindeki gizli potansiyele göre de değerlendirmek gerektiğini ifade eden Mahruki, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bunu ortaya çıkarmanın yolu hayatın içinde kendi yerimizi aramaktan geçiyor. Bunun için önce kendimiz olmalıyız. Çünkü her şeyi bunun üzerine inşa edeceğiz. Günümüzde sistem kendisi gibi olmayandan pek hoşlanmaz. Oysa bizim öncelikle kendimiz olmaya karar vermemiz gerek. Bunu başarabilirsek kendi ruhumuzun kaptanı oluruz. Artık geleceği tahmin etme dönemi sona erdi. Geleceği yaratma rekabetinin mücadelesi var. Kendimiz olmak için önce bunu istememiz gerek. Her şeyi hayal edebiliriz, ancak sadece istediklerimizi başarabiliriz."

Bir şeyi çok istemeden, başarı elde etmenin mümkün olamayacağını, ancak çok istemenin eylemsel karşılığını da ortaya koymak gerektiğini dile getiren Mahruki, "Yaşam tercihlerden oluşur. Seçim, tercih, karar ve eylem bütünlüğü ve bunların hayata yansımalarına göre şekillenir" dedi. Nasuh Mahruki, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Herkesin yaşamı boyunca hedefleri olmalı. Her hedef, yenileri için basamak oluyor ve farkındalığı arttırıyor. 'Yerinde kalan, geride kalır' Olabileceğimizin en iyisi olmak, yapabileceğimizin en iyini yapmak zorundayız. Bu süreçte önemli bir kaldıraç da risk almaktır. Belli ölçülerde ve kontrol edilebilir düzeyde riske girmeden başarı gelmez ve fark yaratamazsınız. Bu süreçte asla gereksiz risk almamamız lazım. Risk faktörü bizi hedeflerimize ulaştırmak için kullanılmalı. Ancak hata yapmaktan da korkmamalıyız."

- Bursa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Nasuh Mahruki: Geleceği Tahmin Etme Dönemi Sora Erdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement