Nasuh Mahruki, Üniversitelilere Dağcılık Serüvenini Anlattı - Son Dakika
Güncel

Nasuh Mahruki, Üniversitelilere Dağcılık Serüvenini Anlattı

Nasuh Mahruki, Üniversitelilere Dağcılık Serüvenini Anlattı

Erzurum Atatürk Üniversitesindeki söyleşiye katılan Arama Kurtarma Derneği Başkanı Nasuh Mahruki, dağcılık serüvenini öğrencilerle paylaştı.

05.04.2014 11:34  Güncelleme: 11:31

Erzurum Atatürk Üniversitesi'ndeki söyleşiye katılan Arama Kurtarma Derneği (AKUT) Başkanı Nasuh Mahruki, dağcılık serüvenini öğrencilerle paylaştı.

Atatürk Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi tarafından Kültür ve Gösteri Merkezi'nde düzenlenen Nasuh Mahruki'nin 'Yeryüzü Güncesi' söyleşisini, Açıköğretim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Üstün Özen, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Reşat Karcıoğlu, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Türkan Pasinlioğlu, akademisyenler, AKUT Erzurum Başkanı Bünyamin Akubulut ve ekibi ile öğrenciler izledi.

Everest Dağı'na tırmanan ilk Türk dağcı olan Nasuh Mahruki söyleşide, üniversite öğrencilerine seyahat ettiği yerleri anlatarak fotoğraflarını gösterdi. Öğrencilere sosyal etkinliklere katılmalarını öneren Mahruki, daha çok dağcılıkla ilgili anı, deneyim ve izlenimlerini aktardı. Nasuh Mahruki, küresel ısınmayla birlikte dağlarda daha az kar bulunduğunu ve bunun da dünyayı tehdit eden önemli sorunlar arasında yer aldığını söyledi.

Seyahat etmeyi çok sevdiğini belirten Mahruki, Seyahat çok farklı kültürleri tanımayı ve bu kültürlerle etkileşime girmeyi sağlıyor. Farklı yaşamları keşfediyorsunuz. Aynı zamanda bu keşifleri paylaşmak da önemli. Ürettiklerinizi başkalarıyla paylaşmanız halkayı tamamlıyor. Ben de katıldığım söyleşiler ve yazdığım kitaplarla deneyimlerimi paylaşmaya çalışıyorum dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Nasuh Mahruki, Üniversitelilere Dağcılık Serüvenini Anlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement