Nijer Bakan Hamama Girdi - Son Dakika
Güncel

Nijer Bakan Hamama Girdi

Nijer Bakan Hamama Girdi

Nijer Devlet Bakanı, Madenler ve Sınai Kalkınma Bakanı Omar Hamidou Tchiana, Eskişehir ziyaretinde tarihi Odunpazarı bölgesinde Türk hamamını gezdi.

01.05.2013 20:29

Nijer Devlet Bakanı, Madenler ve Sınai Kalkınma Bakanı Omar Hamidou Tchiana, Eskişehir ziyaretinde tarihi Odunpazarı bölgesinde Türk hamamını gezdi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Hasan Murat Mercan eşliğinde ziyaretlerini sürdüren Tchiana, Kırka ilçesindeki ETİ Maden İşletme tesisini gezdikten sonra Alpu ilçesinde çeşitli temaslarda bulundu. Son olarak tarihi Odunpazarı bölgesini gezen Nijer Bakan, burada Belediye Başkanı Burhan Sakallı'dan bölge hakkında bilgi aldı. Bakan Yardımcısı Mercan da, Bakan Tchiana'ya Türk hamamını tanıttı.

Tarihi bölgede bulunan Atlıhan Çarşısı'nda ziyaretle alakalı açıklama yapan Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı, Nijer Devlet Bakanı, Madenler ve Sınai Kalkınma Bakanı Omar Hamidou Tchiana'yı kentte ağırlamaktan ötürü duydukları memnuniyeti dile getirdi. Misafirlere tarihi Odunpazarı bölgesini anlattığını ifade eden Sakallı, "Misafirlerimizi sabah garda karşıladık ve valiliğimizi ziyaret ettik. Sonra Sayın Bakanımızla öğle yemeğinde birlikte olduk. Ardından Sayın Bakanımız, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcımız Murat Mercan'ın ev sahipliğinde Kırka ve Alpu ilçelerine gittiler. İlçe ziyaretleri sonrasında Odunpazarı'nı gezmek istediler. Bizde şuanda Atlıhan'da tarihi Odunpazarı'nda tarihi dokuyu, tarihi dokuda yaptığımız restorasyon çalışmalarını ve UNESCO'nun dünya miras listesine giriş öyküsünü anlattık. Sayın Bakanımız da bunları çok olumlu buldu. Ben kendilerine şehrimize, ülkemize hoş geldiniz diyorum" dedi.

Belediye Başkanı Sakallı, Nijer Bakan Tchiana'ya ziyaret anısına çeşitli hediyeler verdi. Nijer Devlet Bakanı, Madenler ve Sınai Kalkınma Bakanı Omar Hamidou Tchiana'nın akşam yemeğinin ardından kentten ayrılarak Ankara'ya gideceği öğrenildi. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Nijer Bakan Hamama Girdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement