"Nitelikli Dolandırıcılık" Operasyonu - Son Dakika
Güncel

"Nitelikli Dolandırıcılık" Operasyonu

"Nitelikli Dolandırıcılık" Operasyonu

Adana polisinin yürüttüğü operasyonla, kendilerini TBMM'de grubu bulunan siyasi partilerin grup başkan yardımcılarının özel kalem müdürü, danışmanı veya milletvekili olarak tanıtıp dolandırıcılık yaptıkları iddiasıyla İzmir'de 3 kişi gözaltına...

02.02.2013 11:50

Adana polisinin yürüttüğü operasyonla, kendilerini TBMM'de grubu bulunan siyasi partilerin grup başkan yardımcılarının özel kalem müdürü, danışmanı veya milletvekili olarak tanıtıp dolandırıcılık yaptıkları iddiasıyla İzmir'de 3 kişi gözaltına alındı.

Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince "Nitelikli dolandırıcılık" suçu ile ilgili yapılan çalışmalar sonucunda, kamu kurum ve kuruluşlarının ismini kullanmak suretiyle haksız kazanç sağlamak amacıyla organize bir yapı kurulduğu şeklinde elde edilen bilgiler doğrultusunda, Adana Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde projeli çalışma başlatıldı.

Bu kapsamda yürütülen çalışmalarda çeşitli illerdeki kamu kurum ve kuruluşlarını arayarak kendilerini TBMM'de grubu bulunan siyasi parti grup başkan yardımcılarının özel kalem müdürü, danışmanı veya milletvekili olarak tanıtan kişilerin, "Otogarda Van ilinden gelen depremzede şahısların olduğu, bu şahısların tekrar memleketlerine gideceği, paralarının olmadığı, bu nedenle bilet parası konusunda yardımcı olmalarını" söyleyerek verilen hesap numarasına para gönderilmesini sağladıkları belirlendi.

Teknik takip çalışmaları sonucunda zanlıların ocak ayı içinde 7 farklı kurumdan bu yöntemle para aldıkları, yine organizasyon içerisinde suç eylemleri sonrasında para transferlerinde kullandıkları değerlendirilen banka hesap hareketlerinde yapılan kontrolde ise yaklaşık 30 bin liranın bu hesaplara yatırıldığı tespit edildi.

Olay ile ilgili organizasyon içerisinde bulunan şahısların yakalanması amacıyla İzmir'de düzenlenen operasyonda 3 kişi gözaltına alındı. Zanlıların ikamet ve iş yerlerinde yapılan aramalarda sahte nüfus cüzdanları, 12 adet başka şahıslar adına düzenlenmiş kredi kartları, çeşitli basın kuruluşlarına ait basın kartları, suçta iletişim aracı olarak kullanılan 76 adet GSM hattı, otobüs firmalarına ait kaşe ele geçirildi.

Açıklamada, "Adana Emniyet Müdürlüğü olarak her türlü suç ve suçlu ile mücadelede olduğu gibi devlet ve vatandaş arasındaki güven bağını zedeleyen organize suç örgütleri ve çetelerle olan kararlı mücadelemize kesintisiz bir şekilde devam edilmektedir. Yaptığımız bu çalışmalarımızın vatandaşlarımız tarafından görülüp takdir edilmesi bizi ayrıca motive etmektedir" ifadeleri kullanıldı.

Muhabir: Aykut Ünlüpınar/ Volkan Kaşik

Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu - ADANA

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 'Nitelikli Dolandırıcılık' Operasyonu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement