Nostaljik Köprüde Klasik Otomobillerin Protestosu - Son Dakika
Güncel

Nostaljik Köprüde Klasik Otomobillerin Protestosu

Nostaljik Köprüde Klasik Otomobillerin Protestosu

Fatih Sultan Mehmet Köprüsü (FSM) ile Haliç Köprüsü'nde yapılan bakım çalışmaları nedeniyle içinden çıkılmaz bir hal alan trafik sorunu, klasik otomobillerle protesto edildi.

14.07.2012 11:48  Güncelleme: 13:06

Fatih Sultan Mehmet Köprüsü (FSM) ile Haliç Köprüsü'nde yapılan bakım çalışmaları nedeniyle içinden çıkılmaz bir hal alan trafik sorunu, klasik otomobillerle protesto edildi. 50'li ve 60'lı yılların gözde otomobil modellerinin eski Galata Köprüsü üzerinde sıralanarak yaptıkları protesto eyleminde eskiden her şey daha güzeldi mesajı verildi.

İstanbul Klasik Otomobilciler Derneği (İKOD) tarafından organize edilen protesto eylemi, Balat Sahili'nde klasik taşıtların toplanmasıyla başladı.

Günümüz teknolojilerinden çok uzak olmalarına rağmen hala estetik, sürat ve konforlarını bünyelerinde barındırmalarından dolayı yıllara adeta meydan okuyan ve sahiplerinin asla vazgeçemediği ve ailelerinden biri olarak gördükleri, özellikle 1950'li ve 1960'lı yıllara ait Cadillac, Pontiac, Chevrolet, Buick, Plymouth, Ford gibi markaların nadide örnekleri, geçmişteki günlerin anılarını tazelercesine tarihi Galata Köprüsü'nde buluştu.

KONTAK KAPATTILAR

Yola sıralanan klasik otomobiller çevrede toplanan vatandaşların meraklı bakışları arasında tek sıra halinde yola çıkarak Galata Köprüsü'ne doğru yol aldı. Köprüye girdikten sonra iki sıra halinde sıralanan otomobiller ilginç bir görüntü oluşturdu. Uzun süre Haliç'te hizmet verdikten sonra emekli olan ancak sıkışık trafiğe çare için yeniden kullanıma alınan köprü üzerindeki eski araçlar 50'li, 60'lı yılları anımsattı. Otomobil sahipleri ailelerini de yanına alarak geldikleri protesto gösterisinde köprü üzerinde kontak kapattı.

BAŞKAN OKAY: 50'Lİ YILLARIN TRAFİĞİNİ ÖZLÜYORUZ

Dernek Başkanı Serkan Okay, günlerdir yaşanan İstanbul'daki trafik keşmekeşine dikkat çekmek için toplandıklarını belirtti. İstanbul'un 1950'lerdeki trafiksiz günlerini özlediklerini belirten Serkan Okay, köprülerde yapılan bakım - onarım çalışmalarını eleştirdi.

Onarımın bu şekilde yapılmaması gerektiğini kaydeden Serkan Okay, "Onarımı bu şekilde yapacaklarsa yapmasınlar. Biz Galata Köprüsü ile yetiniriz. İstanbullu günlerdir perişan vaziyette" dedi.

Klasik otomobilleriyle eyleme katılan bazı sürücüler, toplumdaki refah seviyesinin artmasıyla araba sayısının da katlandığını belirterek, "Eskiden sadece bu köprü vardı. Boğaziçi, FSM yoktu. Haliç de yoktu. Ama yollar yetiyordu ve her şey daha güzeldi. Köprü bakım çalışmaları belki daha farklı şekilde organize edilebilirdi. Üç saatte köprü geçiyoruz. Kredileri alıp arabalara yatırıyoruz. Her taraf araba doldu" diye konuştular.

BEŞ DAKİKA SÜRDÜ

Onlarca klasik otomobilin katıldığı ve 5 dakika süren eylemde İstanbul'u yönetenler, klakson çalınarak eleştirildi. Bazı sürücüler arabalarıyla köprü üzerinde bol bol fotoğraf çektirdi.

HA - İstanbul/ Fatih

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Nostaljik Köprüde Klasik Otomobillerin Protestosu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement