Nouma ve Çöpdemir, En İyi Pilav İçin Yarıştı - Son Dakika
Güncel

Nouma ve Çöpdemir, En İyi Pilav İçin Yarıştı

Nouma ve Çöpdemir, En İyi Pilav İçin Yarıştı

Sezon Pirinç, Worldfood İstanbul 2013'de ünlüleri buluşturdu

07.09.2013 08:57

Sezon Pirinç, Worldfood İstanbul 2013 fuarının ilk gününde ziyaretçilerini Pascal Nouma ve Kadir Çöpdemir ile karşıladı. Sezon'un siyah ve beyaz pirinçleri ile en iyi pilavı pişirmek için yarışan iki ünlü ismin rekabeti ve esprili atışmaları konuklara eğlenceli anlar yaşattı.

Pirinç sektörünün öncü firmalarından Sezon Pirinç 5-8 Eylül 2013 tarihleri arasında CNR Expo'da düzenlenen Worldfood İstanbul 2013 Fuarı'nın ilk gününde ziyaretçilerine, Pascal Nouma ve Kadir Çöpdemir ile sürpriz yaptı.

Sempatik kişiliğiyle sadece Beşiktaş taraftarının değil tüm Türk halkının sevgisini kazanan Pascal Nouma ve başarılı komedyen, sunucu ve oyuncu Kadir Çöpdemir kendilerine has eğlenceli üsluplarıyla Sezon Pirinç standında ziyaretçilerin ilgi odağı oldular.

Her gün birlikte yaptıkları "Ara Gaz" isimli radyo programlarındaki eğlenceli diyalogları ve esprili yorumlarını Sezon Pirinç standına da taşıyan iki ünlü isim aşçı şapkaları ve önlükleriyle ocağın başına geçerek en lezzetli pilavı pişirmek için birbirleriyle yarıştı.

Nouma sofraların bereketi, yemeklerin vazgeçilmezi beyaz pirinçle yarışmaya katılırken Kadir Çöpdemir ise imparatorların pirinci olarak bilinen lif ve mineral deposu siyah pirinci tercih etti. Kadir Çöpdemir Sezon Pirinç Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Erdoğan'dan siyah pirincin nasıl yetiştirildiği, faydaları ve pişirme yöntemine ilişkin bilgi alırken Pascal Nouma annesini aramayı tercih etti. En lezzetli yemek her zaman anne yemeğidir diyen Nouma telefonda annesinden pişirme tarifi alarak iddiasını ortaya koydu. Pilavları pişirirken Nouma ve Çöpdemir'in ocak başındaki eğlenceli atışmaları ortama renk katarken ziyaretçilere de kahkaha dolu anlar yaşattı. İki ünlü ismin pişirdikleri pilavlar ziyaretçilerden tam not aldı.

Her derde deva renkli pirinçler

Güçlü besin içeriği ve az miktarda yetiştirilmesi nedeniyle eski dönemlerde anavatanı Çin'de halkın yemesine izin verilmeyen sadece imparatorların tüketebildiği siyah pirinç bu nedenle imparatorların pirinci veya yasaklı pirinç olarak da anılıyor. Siyah pirinç magnezyum, demir ve selenyum açısından zengin bir pirinç türü. İtalya'da Sapise isimli özel bir kooperatif tarafından lisanlı üretilen siyah pirincin Türkiye'deki satışı 2009 yılından bu yana Sezon Pirinç tarafından yarım kiloluk paketlerle yapılıyor. İtalya'da üretilen Ermes kırmızı pirinç ise özellikle antioksidan etkisi, yüksek lif oranı, B vitamini başta olmak üzere vitamin-mineraller bakımından zenginliği ve kolesterol içermemesi nedeniyle tercih edilen bir pirinç türü.

CNR Expo'da 8 Eylül'e kadar devam edecek olan fuarda Sezon Pirinç'in F 800 Nolu standını ziyaret edecek konuklar calrose, baldo, basmati, jasmine, osmancık, kırık pirinç, kepekli, risotto, siyah pirinç, kırmızı pirinç olmak üzere 10 pirinç türü ile 22 değişik tarım ürünü hakkında bilgi edinebilecek. Fuarın ilk gününde Sezon'un geleneksel tarım ürünlerinin yanı sıra en çok ilgiyi kırmızı- siyah pirinç, siyah mercimek ve siyah fasulyeden oluşan niş ürünleri serisi çekti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Nouma ve Çöpdemir, En İyi Pilav İçin Yarıştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement