Nusaybin'de, Suruç Protestosu İçin Yapılan Yürüyüşten Sonra Olaylar Çıktı - Son Dakika
Güncel

Nusaybin'de, Suruç Protestosu İçin Yapılan Yürüyüşten Sonra Olaylar Çıktı

Nusaybin\'de, Suruç Protestosu İçin Yapılan Yürüyüşten Sonra Olaylar Çıktı

Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde, 32 kişinin öldüğü Suruç'taki canlı bomba saldırısını protesto için dün akşam saatlerinde düzenlenen yürüyüşten sonra olaylar çıktı.

22.07.2015 11:32

Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde, 32 kişinin öldüğü Suruç'taki canlı bomba saldırısını protesto için dün akşam saatlerinde düzenlenen yürüyüşten sonra olaylar çıktı. Polisin müdahale ettiği olaylar gece geç saatlere kadar sürdü.

Suruç'taki saldırıyı protesto etmek için aralarında Nusaybin Belediye Başkanı Sara Kaya, HDP İlçe Başkanı Sabiha Gündüz, DBP İlçe Başkanı Zeynep Alğan ve Barış Anneleri'nin de bulunduğu binlerce kişi, dün akşam saatlerinde Abdulkadir Paşa Mahallesi Şirin Sokak ile Çağ Caddesi kesiştiği alanda toplandı. Burada meşale yakarak Çağ Caddesi'ne yürüyüşe geçen kalabalığın önü, Mitanni Parkı'nın sonunda bekleyen polis ekipleri tarafından kesildi. Polis amiri ve HDP'liler arasında yapılan görüşmeler sonucu polis kalabalığın Barış Parkı'na kadar yürümesine izin verdi.

Yürüyüş sırasında 'Kürdistan İŞİD'e mezar olacak', 'Şehit namırın' ve 'Biji serok Apo' sloganları atılırken, HDP ve DBP'liler bir dakikalık saygı duruşunda bulundu. Barış Parkı'nın önüne kadar gelen kalabalık adına konuşan DBP İlçe Başkan Yardımcısı İdris Yavuz, Suruç katliamını kınadıklarını belirtti. Yapılan açıklamadan sonra kalabalık dağılırken, bir grup gösterici Kışla, Işık Önder, Devrim, 27 Mayıs ve Yeni Turan mahalleleri ile Sakarya Caddesi'ne barikat kurarak yolları trafiğe kapattı.

Polis, uyarılara rağmen dağılmayan göstericilere tazyikli su ve biber gazıyla müdahale etti. Göstericiler ise havai fişek, ses bombası, molotof  kokteyli ve taşlarla polise karşılık verdi. İlçedeki olaylar gece geç saatlerine kadar devam etti. Çıkan olaylarda, 27 Mayıs Caddesi üzerinde bulunan evlerinin 2 katında pencere kenarında bulunan 16 yaşındaki Salih Çetin, karın boşluğuna bir cismin isabet etmesi sonucu yaralandı. Çetin, ailesi tarafından Nusaybin Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

- Mardin

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Nusaybin'de, Suruç Protestosu İçin Yapılan Yürüyüşten Sonra Olaylar Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement