NY Times: ABD'nin Çin Büyükelçisi Senato Tarafından Onaylandı - Son Dakika
Güncel

NY Times: ABD'nin Çin Büyükelçisi Senato Tarafından Onaylandı

NY Times: ABD\'nin Çin Büyükelçisi Senato Tarafından Onaylandı

BD Senatosu 22 Mayıs Pazartesi günü büyük bir çoğunlukla Iowa Valisi Terry Branstad'ın Pekin'e büyükelçi olarak atanmasına onay verdi.

23.05.2017 16:28  Güncelleme: 16:30

Branstad Çin'i çok iyi tanıyan bir politikacı olarak biliniyor.

Gözlemcilere göre Branstad'ın Çin'deki ilk görevlerinden biri, Çin yöneticilerini daha aynı gün yeni bir deneme füzesi atan Kuzey Kore'ye karşı daha sert bir çizgi benimsemeye yönlendirmek olacak,

70 yaşındaki yeni büyükelçi, Senato'daki mülakatı sırasında, Çin ile yıllardan beri sürdürdüğü işbirliğinin, kendisine Kuzey Kore ve ikili ticari ilişkiler gibi sorunları bu ülke ile ele alabilme ortamı sağlayacağını açıkladı.

Öte yandan Çin Başkanı Xi Jinping, önemli bir tarım eyaleti olan Iowa'da yıllarca valilik yapan Branstad'ı, "tarım ürünleri ticareti için onlarca yıldır işbirliği yaptığı bir dost" olarak niteledi.

82-13 Branstad'ın atanması lehine sonuç veren oylamada 13 muhalif oyun hepsi Trump'ın bu büyükelçi seçimine karşı olan Demokrat senatörlerden geldi.

Ayrıca Pekin'de demeç veren Çin Halk Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hua Chunying, Branstad'ın geçmişte Çin-ABD ilişkileri için çok çaba harcamış olduğunu belirtti. Bayan Hua, Çin'in de yeni büyükelçinin göreve başlar başlamaz her iki ülke arasındaki ilişkilerin ve karşılıklı anlayış ortamının daha da iyileşmesine katkı yapacağını umduğunu açıkladı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel NY Times: ABD'nin Çin Büyükelçisi Senato Tarafından Onaylandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement