Öğrenciler, Yeni Eğitim Sistemiyle Okula Başladı - Son Dakika
Güncel

Öğrenciler, Yeni Eğitim Sistemiyle Okula Başladı

Öğrenciler, Yeni Eğitim Sistemiyle Okula Başladı

İlk ders zilinin çalmasıyla Türkiye genelinde 17 milyon öğrenci ders başı yaparken, Ankara'da da düzenlenen bir törenle yeni eğitim-öğretim yılı başladı.

17.09.2012 13:04

İlk ders zilinin çalmasıyla Türkiye genelinde 17 milyon öğrenci ders başı yaparken, Ankara'da da düzenlenen bir törenle yeni eğitim-öğretim yılı başladı.

Öğrenciler, 4+4+4 yeni eğitim sistemiyle 2012-2013 eğitim-öğretim yılına 'merhaba' dedi. Ankara'da da yeni eğitim-öğretim yılının başlangıcı olması nedeniyle Pursaklar Satı İlköğretim Okulu'nda Vali Alaaddin Yüksel'in de katılımıyla bir tören düzenlendi. Öğrenci velilerinin de yer aldığı törene, Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Salih Çelik, Ankara İl Milli Eğitim Müdürü Kamil Aydoğan, Pursaklar Kaymakamı Salih Bıçak ve Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin de katıldı.

Törende bir konuşma yapan Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, 17 milyon öğrencinin ders başı yaptığı Türkiye'de, bu rakamın ise 950 binlerde olduğunu kaydederek, ilçelerde, beldelerde, köylerde ve okul olan her yerde öğrencilerin eğitimin ışığında buluştuğunu ifade etti. Geçmişte tartışılan birçok konunun bugün artık tartışılmadığını, artık her şeyin yeniden tanzim edildiğini belirten Vali Yüksel, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin eğitim alanındaki 90 yıllık yarışını sürdürdüğünü söyledi.

Tüm dünya ülkelerinin eğitim konusunda sorunlar yaşayabileceğine dikkat çeken Vali Yüksel, Türkiye'nin de eğitim konusunda yaşadığı sorunları çözme noktasında çalışmalar yaptığını ifade ederek, "Dünya ile medeni alemde yarışmaya devam edeceğiz" diye konuştu. Ankara'nın nüfusunun 5 milyon olduğunu ve bu nüfusun beşte birinin okullu olduğuna dikkat çeken Vali Yüksel, "5 milyonluk bir şehrin 1 milyonu okullarda buluşuyor. ve bu hiçbir yerde görülen birşey değil" dedi.

Okullardaki eğitim kalitesini mutlaka artıracaklarının sözünü veren Yüksel, "27 bin olan derslik sayımızı, önümüzdeki eğitim-öğretim yılı içerisinde, yani 2015'e kadar 30 bine çıkaracağız. ve de Ankara'da derslik başına düşen öğrenci sayısı 30 ve 30'ların altına düşecek. Medeni Ankara ne yapıyorsa, Ankara'da onu yapacak" şeklinde konuştu.

İLK ZİLİ VALİ YÜKSEL ÇALDI

Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, konuşmasının ardından 2012-2013 eğitim-öğretim yılının Ankara'da başlamasını temsilen ilk zili çaldı. Eline aldığı zili çaldıktan sonra Pursaklar Satı İlköğretim Okulu'ndaki dersi başlatan Vali Yüksel, daha sonra ise okulu gezerek, yeni okula başlayan minik öğrencilerle sohbet ederek onlara kırtasiye eşyası dağıttı.

MİNİKLER OKULA ALIŞTI

Geçen hafta okula başlayan ve 60 ila 66 aylık olan öğrenciler ise okula alışmış görünüyor. Kendileriyle yapılan röportaj sırasında okula alıştıklarını ve arkadaşlarıyla iyi ilişkiler içinde olduklarını söyleyen minik öğrenciler, 'okul mu yoksa ev mi' şeklindeki soruya ise genellikle 'okul' cevabını veriyor.

Ankara'nın birçok ilçesinde olduğu gibi, Pursaklar ilçesinde de birçok öğrenci yeni eğitim-öğretim yılında ders başı yaptı. Pursaklar Belediyesi ise, her yıl olduğu gibi bu yılda öğrencilere destek olmak amacıyla yaklaşık 25 bin kırtasiye malzemesini öğrencilere dağıttı. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Öğrenciler, Yeni Eğitim Sistemiyle Okula Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement