Öğretim görevlisi kadının öldürülmesi - - Son Dakika
Güncel

Öğretim görevlisi kadının öldürülmesi -

İzmir'de boşandığı öğretim görevlisi eşi Serpil Erfındık'ı koruma kararının bittiği gün bıçaklayarak öldüren sanığın yargılanmasına devam edildi.

11.09.2014 18:15

İzmir'de boşandığı öğretim görevlisi eşi Serpil Erfındık'ı koruma kararının bittiği gün bıçaklayarak öldüren sanığın yargılanmasına devam edildi.

6. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanık Vedat A. ve avukatı, Erfındık'ın annesi Tülay Aksakal ve avukatları, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Vekili Müjgan Bilgen Özen, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu sözcüsü Sanem Deniz Kural katıldı.

Duruşmada tanık olarak dinlenilen avukat Ali Aydın, 29 Ekim 2013'te İzmir Adliyesi'nde bulunan baroya bağlı Kadın Dayanışma Merkezi'nde nöbetçi olduğunu, öldürülen Serpil Erfındık'ın boşandığı eşi Vedat A'nın kendisini, annesini ve çocuğunu öldüreceği yönünde tehditler aldığı iddiasıyla yardım talebinde bulunduğunu ifade etti.

Aydın, yaptıkları ön görüşmede Erfındık'ın eşinden aile içi geçimsizlik nedeniyle boşandığını, dava sonucunda çocuğun velayetinin kendisine verildiğini, aldığı tehditler nedeniyle de kendisine koruma tahsis edildiğini aktardı.

Eski eşinin, "koruma kararı"nı ihlal ettiğini belirten Erfındık'ın bu beyanı doğrultusunda bir dilekçe yazdıklarını anlatan Aydın, şikayetlerini Cumhuriyet Başsavcılığına ilettiklerini söyledi.

Duruşmada ayrıca sanığın kardeşi Sedat A. da tanık olarak ifade verdi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı avukatı Müjgan Bilgen Özen de tanık Sedat A'nın ifadesinin ardından "Madem cinayeti ablanız erken saatte haber verdi. Sizde evinize yakın yerdeymişsiniz. Neden eve iki saat sonra gittiniz?" diye sordu. Sedat A. ise "Ablamın olayı bildirmesinin ardından ağabeyimi aradım. Telefonu kapalıydı. Ablamın aramasından sonra iki saati nerede geçirdiğimi tam olarak hatırlamıyorum, ancak mahalledeydim" karşılığını verdi.

-"Erfındık'ın hesabından para çeken benim"

Mahkeme başkanı Faruk Çalışkan, geçen duruşmada istenilen bir kısım görüntülerin mahkemeye geldiğini belirterek, sanık Vedat A'ya dosyadaki fotoğrafları göstererek, bankamatikten para çeken kişinin kim olduğunu sordu. Sanık Vedat A, fotoğraftaki kişinin kendisi olduğunu beyan etti.

Öldürülen akademisyen Erfındık'ın annesi Tülay Aksakal'ın avukatı Aytül Arıkan ise bunun üzerine bilirkişi tarafından düzenlenen raporun yetersiz olduğunu, bankalardan gelen görüntüler ile Buca Jandarma Karakolu tarafından yapılan tespitler ve görüntü kayıtlarının, dosya ile birlikte Ankara Kriminal Polis Laboratuvarı Müdürlüğüne gönderilerek, ses ve görüntü incelemelerinin yapılıp, kayıtlarda görünen kişinin tim olduğunun tespiti yönünde rapor hazırlanmasını talep etti.

Mahkeme heyeti, duruşmada tanık olarak dinlenilen Sedat A'nın boydan, önden ve iki yan cepheden renkli fotoğraflarının çekilmesine, sanığın 12. Asliye Ceza Mahkemesi'nde yargılandığı dosya ile bu dava dosyasının birleştirilme isteminin kararını vermesi için Yargıtay 5.Ceza Dairesi'ne gönderilmesine, TİB'den sanık ve yakınlarının kullandığı telefonların dökümünün istenmesine, ayrıca görüntü ve kayıtların Ankara Kriminal Polis Laboratuvarı Müdürlüğüne gönderilmesine karar verip duruşmayı erteledi.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformuna üye bir grup, davanın ardından adliye önünde bir araya gelerek öldürülen Serpil Erfındık'ın annesi ve davaya katılan avukatlar ile çocukları cinayete kurban giden diğer ailelerin katılımıyla basın açıklaması yaptı.

Dokuz Eylül Üniversitesi Öğretim Görevlisi Serpil Erfındık, Buca ilçesinde, boşandığı eşi Vedat A. tarafından 15 Aralık 2013 günü bıçaklanarak öldürülmüştü.

Öğretim görevlisi kadının öldürülmesi -
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Öğretim görevlisi kadının öldürülmesi - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement