Okul Sütü Komisyonları Ankara'da Toplandı - Son Dakika
Güncel

Okul Sütü Komisyonları Ankara'da Toplandı

Okul Sütü Komisyonları Ankara\'da Toplandı

Okul Sütü Programı öncesi, 81 ilden gelen Okul Sütü Komisyonlarıyla koordinasyon toplantısı düzenlendi.

16.01.2013 16:55

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı işbirliğiyle yürütülen ve 11 Şubat itibariyle 30 bin 885 okulda başlayacak Okul Sütü Programı öncesi, 81 ilden gelen Okul Sütü Komisyonlarıyla koordinasyon toplantısı düzenlendi.

İl Okul Sütü Komisyonları Koordinasyon Toplantısı'nda Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı yetkilileri, İl Okul Sütü Komisyonlarına programın işleyişi, süt dağıtımının öncesi ve sonrasında yürütülecek faaliyetler, sütlerin depolama ve dağıtım koşulları, karşılaşılabilecek sorunlar ve bu sorunlar karşısında alınabilecek önlemler konusunda bilgi verdi. Ankara Rixos Hotel'de gerçekleştirilen toplantıya, 81 ilden valilikler, il gıda, tarım ve hayvancılık müdürlükleri, il milli eğitim müdürlükleri, defterdarlıklar ve il sağlık müdürlüklerinden temsilciler dâhil olmak üzere 650 kişi katıldı.

Okul Sütü geleceğe yapılan yatırımdır

Toplantıda açılış konuşmasını yapan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşarı Vedat Mirmahmutoğulları, dünyada 1 milyar insanın açlıkla karşı karşıya kaldığını,1,5 milyar insanın da aşırı beslenme ve obezite sorunu yaşadığını belirterek sağlıklı beslenmenin önemine dikkat çekti. Türkiye'de sağlıklı ve güvenli gıda tüketilmesini sağlayarak, en büyük koruyucu hekimlik faaliyetini Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nı yaptığını söyledi. Okul Sütü Programı'na buyıl özel okulları da dâhil ettiklerini söyleyen Mirmahmutoğulları, bu programla çocukların sağlıklı ve dengeli beslenmesini ve süt tüketim alışkanlığı kazandırılmasını sağlamayı amaçladıklarını belitti.

Toplantıda konuşma yapan Hayvancılık Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Kayhan, Okul Sütü Programı'nın önemine değinerek, programın 30 bin 885 okulda uygulanacağını ve 6 milyon 290 bin 977 öğrenciye toplam 60 bin ton süt dağıtılacağını söyledi. Geçen yıl ilk kez Türkiye genelinde uygulanan projenin başarılı olduğunu dile getiren Kayhan, Okul Sütü Programı'nın bir sosyal fayda projesi olduğunu belirterek, "okul Sütü, geleceğimize yapılan yatırımdır" dedi.

Açılış konuşmalarının ardından, Bakanlık yetkilileri, İl Okul Sütü Komisyonu üyelerini, Okul Sütü Programı uygulamaları, Okul Sütü ürün özellikleri, çocukların beslenmesinde sütün önemi ve okul sağlığı çalışmaları hakkında bilgilendirdi.

Öğretmenlere de eğitim verildi

İl Okul Sütü KomisyonlarıKoordinasyon Toplantısı öncesi, 12-13 Ocak tarihlerinde, 81 ilden gelen 218 öğretmene eğitimverildi. Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ile Gıda,Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı yetkilileri,öğretmenlere süt dağıtılmadan önce, süt dağıtımı sırasında ve süt içildikten sonra okullarda yapılacakuygulamalar hakkında bilgi verdi. Eğitim alan öğretmenler Okul Sütü Programı uygulanacakokulların müdürlerine, valiliklerce önceden belirlenmiş tarih ve plan doğrultusundaeğitim verecek. Okul müdürleri de bu kapsamda diğer öğretmenleri ve velileribilgilendirecek.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Okul Sütü Komisyonları Ankara'da Toplandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement