Ordu'da Türkiye'nin İlk Açık Hava Basın Müzesi Açıldı - Son Dakika
Güncel

Ordu'da Türkiye'nin İlk Açık Hava Basın Müzesi Açıldı

Ordu\'da Türkiye\'nin İlk Açık Hava Basın Müzesi Açıldı

Ordu Gazeteciler Cemiyeti ile Ordu Belediyesi iş birliğiyle hazırlanan ve içerisinde eski dönemlere ait gazete dizgi makineleri, hayatını kaybeden Ordulu gazetecilerle ilgili bilgiler ve özgürlük kürsüsü bulunan “Bilal Köyden Açık Hava Basın Müzesi”nin açılışı gerçekleştirildi.

10.01.2014 16:30

Ordu Gazeteciler Cemiyeti ile Ordu Belediyesi iş birliğiyle hazırlanan ve içerisinde eski dönemlere ait gazete dizgi makineleri, hayatını kaybeden Ordulu gazetecilerle ilgili bilgiler ve özgürlük kürsüsü bulunan "Bilal Köyden Açık Hava Basın Müzesi"nin açılışı gerçekleştirildi.

Uzun yıllardır Düz Mahalle'de Türkiye'nin ilk köy gazetesini çıkartan Bilal Köyden'in büstü ile çürümeye terk edilmiş bir matbaa makinesinin sergilendiği park Ordu Gazeteciler Cemiyeti ve Ordu Belediyesi'nin işbirliğiyle "Bilal Köyde Açık Hava Basın Müzesi" haline çevrildi.

Müzenin açılış törenine, Ordu Valisi Kenan Çiftçi, Ordu Belediye Başkanı Seyit Torun ve Ordu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Recep Aydın ve çok sayıda davetli katıldı.

Bilal Köyden Açık Hava Basın Müzesi'nin açılışında konuşan Ordu Valisi Kenan Çiftçi, Bilal Köyden'in büyük bir isim olduğunu belirtirken, "Bu basın müzesine adını veren Bilal Köyden ismini şöyle ifade etmek istiyorum. Elinize bir taş alıyorsunuz ve o taşı ardından suya atıyorsunuz. O taş durduğu noktada haleler çıkararak suyun içerisine giriyor. Ardından o haleler büyüyerek devam ediyor. İşte Bilal Köyden 101 yıl önce o taşı attı ve şuan yaklaşık 300 kişilik bir basın topluluğu, 50'ye yakın gazete, televizyon, internet sitesi, radyo oluştu" diye konuştu.

Ordu Belediye Başkanı Seyit Torun ise böylesi anlamlı bir günde bu açılışı yapmanın heyecanlı bir iş olduğunu ifade etti.

Ordu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Recep Aydın ise, "Aslında kapalı bir mekanda Ordu basın tarihini anlatacak bir müze kurulma fikri meslektaşlarımız arasında konuşuluyordu. Kısa vadede bunun zor olacağını düşünerek Ordu basın tarihinde bir öncü olan Bilal Köyden'in büstünün bulunduğu alanı açık hava müzesi olarak düzenlemeyi düşündük. Bu müze Orduluların olduğu kadar ilimizi ziyaret eden vatandaşların da dikkatini çekecektir ve böylelikle Ordu basın tarihi bir bakışta insanlara sunulacaktır" şeklinde konuştu.

Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından açılışa katılanlar müzeyi beğeni ile gezdiler. - ORDU

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Ordu'da Türkiye'nin İlk Açık Hava Basın Müzesi Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement