Organ Bağışı Haftası - Son Dakika
Güncel

Organ Bağışı Haftası

Organ Bağışı Haftası

Adıyaman İl Sağlık Müdürü Mehmet Emin Taş, "Adıyaman'da 2007 yılından itibaren yapılan faaliyet ve etkinlikler neticesinde organ ve doku bağışcı sayısı bu ay itibariyle 2 bin 239'a yükseltilmiştir.

03.11.2016 16:16

Adıyaman İl Sağlık Müdürü Mehmet Emin Taş, "Adıyaman'da 2007 yılından itibaren yapılan faaliyet ve etkinlikler neticesinde organ ve doku bağışcı sayısı bu ay itibariyle 2 bin 239'a yükseltilmiştir." dedi.

Taş, 3-9 Kasım Organ Bağışı Haftası nedeniyle gazetecilere yaptığı açıklamada, Sağlık Bakanlığı kayıtlarına göre organ nakli bekleyen Türkiye'de 25 bin 361 hastanın bulunduğunu ve bunların 22 bin 62'sinin böbrek nakli bekleyen hastalardan oluştuğunu söyledi.

"Bağışlanan her organ filizlenen bir hayattır" sloganı ile farkındalık oluşturmaya çalıştıklarını ifade eden Emin Taş, şunları kaydetti:

"Hastanelerimiz, Toplum Sağlığı Merkezleri ile Aile Sağlığı Merkezleri ve toplu yaşanılan mekanlarda halkın görebileceği uygun yerlerde afişler asılarak buralarda kurulan stantlarda gönüllü vatandaşlarımızdan organ ve doku bağışı alınmaktadır. Başta sağlık personeli olmak üzere halka yönelik bilgilendirme faaliyetlerimiz sağlık personellerimiz tarafından hafta boyunca yapılacaktır.

Adıyaman'da 2007 yılından itibaren yapılan faaliyet ve etkinlikler neticesinde organ ve doku bağışçı sayısı bu ay itibariyle 2 bin 239'a yükseltilmiştir. Amacımız bu sayının daha da yükseltilerek organ ve doku nakli bekleyen hastalarımıza en kısa zamanda organ ve doku naklinin gerçekleştirilmesinin sağlanmasına katkıda bulunmaktır."

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement