Ormanda Büyük Yangın Alarmı İzinleri Kaldırttı - Son Dakika
Güncel

Ormanda Büyük Yangın Alarmı İzinleri Kaldırttı

Ormanda Büyük Yangın Alarmı İzinleri Kaldırttı

Arife günü ve bayramın birinci günü beklenen şiddetli poyraz, ormancıları da teyakkuz durumuna geçirdi.

17.08.2012 12:37

Arife günü ve bayramın birinci günü beklenen şiddetli poyraz, ormancıları da teyakkuz durumuna geçirdi. Piknik ateşinin ormanlarda felakete dönüşebileceği ihtimalini değerlendiren Orman Genel Müdürlüğü, personelin bayram izinlerini kaldırdı. Bursa Orman Bölge Müdürü Ahmet Köksal Coşkun, Ramazanın ardından mangal keyfi için ormana gitmek isteyen vatandaşlara kıvılcım uyarısı yaparak, "Kuruyan otlar felakete sebep olabilir" dedi.

Meteoroloji verilerine göre Marmara Bölgesi'nde bugün başlayacak şiddetli poyraz, cumartesi ve pazar günü şiddetini artırarak devam edecek. Bursa Orman Bölge Müdürlüğü, Bursa Meteoroloji İl Müdürlüğünün yaklaşan poyraz uyarısını dikkate alarak tüm İşletme Müdürlüklerindeki teknik eleman, memur ve işçileri olası bir yangının felakete dönüşmemesi için teyakkuza geçirdi.

Bursa Orman Bölge Müdürü Ahmet Köksal Coşkun, pikniğe gidenleri ateş yakmamaları konusunda uyarırken, "Vatandaşımız ormana yakın yerlerde piknik amacı ile ateş yakmasın, ormana kontrolsüz girmesin. Orman teşkilatımızın tesis ederek belediyelere teslim ettiği kent ormanı ve mesire yerlerinden faydalansınlar" dedi.

Otların yağışlar nedeniyle ilkbaharda uzadığını, sıcakların bastırması ile kuruması ile birlikte kolay tutuşması nedeniyle tehlike arz ettiğini ifade eden Bölge Müdürü Coşkun, ormana yakın yerlerdeki işletmeler ile mesire yerlerinin kuru ot temizliğine de dikkat çekti. Bölge Müdürü Coşkun, piknik ve mesire yerlerinin çevresinde kolaylıkla tutuşabilecek kuru otların ateşin ormana ulaşmasına sebep olup bir felakete yol açabileceğini kaydederek, "Köy ve mahalle muhtarlarından bu konuda yardım istiyoruz. Geçtiğimiz günlerde Uludağ, Orhaneli ve Harmancık'ta büyük yangınlar yaşadık. Bu yangınlara zamanında müdahale yapılmasaydı daha tehlikeli boyutlar yaşanabilirdi. Bayram süresince vatandaşlarımızdan, restoran işletmecilerinden ve köy muhtarlarımızdan yardım istiyoruz" diye konuştu. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Ormanda Büyük Yangın Alarmı İzinleri Kaldırttı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement