Ors İşçileri Yol Kapattı, Jandarma Müdahale Etti - Son Dakika
Güncel

Ors İşçileri Yol Kapattı, Jandarma Müdahale Etti

Ors İşçileri Yol Kapattı, Jandarma Müdahale Etti

Ankara’nın Polatlı ilçesinde bulunan Ortadoğu Rulman Sanayi (ORS) fabrikasında çalışan 1600 işçi ailesiyle birlikte E-90 Karayolu’nu trafiğe kaparak eylem yaptı.

08.09.2015 09:03

Ankara'nın Polatlı ilçesinde bulunan Ortadoğu Rulman Sanayi (ORS) fabrikasında çalışan 1600 işçi ailesiyle birlikte E-90 Karayolu'nu trafiğe kaparak eylem yaptı.

Polatlı'da Ortadoğu Rulman Sanayi (ORS) fabrikasında çalışan 1600 işçi ile jandarma, iş bırakma eyleminin 10. gününde karşı karşıya geldi. Çalıştıkları fabrika da Türk Metal Sendikasını istemeyen işçiler, işverenin Türk Metal Sendikası ile işbirliği yaptığı gerekçesiyle sabah saatlerinde eşleri ve çocukları ile birlikte geldikleri fabrika önünde E-90 Karayolu'nu trafiğe kapattı. Jandarmanın uyarılarına rağmen eylemlerine devam eden işçilere TOMA ile müdahale edildi. Olayların büyümesi üzerine bölgeye çok sayıda takviye ekip istendi.

Polatlı İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri ve Ankara İl Jandarma Komutanlığı tarafından bölgeye çok sayıda güvenlik güçleri sevk edildi. Yaşanan olaylarda Jandarma yolu açmak için plastik mermi kullanırken, sıkılan basınçlı su ve gaz çocukları etkiledi. Gazdan etkilenenlere bölgeye sevk edilen sağlık ekipleri müdahalede bulunuldu. Aileleriyle birlikte yaklaşık 2 bin kişinin katıldığı eylem sırasında kısa süreli arbede yaşandı. Çıkan arbede sonucu biri çocuk olmak üzere 10 işçi ile iki çevik kuvvet askeri yaralandı. Olaylar ile ilgili 13 kişi gözaltına alındı.

BİR KİŞİ KALP KRİZİ GEÇİRDİ

Astım Hastası olduğu öğrenilen bir işçi olay yerinde kalp krizi geçirdi. İşçi Ambulans ile önce Temelli'ye oradan da helikopter ambulans ile Ankara'ya sevk edildi. ORS fabrikası ise fabrika sahibi Ahmet Arslan tarafından kilit vurularak kapatıldı. İşçiler daha sonra Polatlı'da Türk Metal Sendikası Şubesine saldırdı. İlçe merkezinde ve fabrika önünde Güvenlik Güçlerinin bekleyişi sürüyor. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Ors İşçileri Yol Kapattı, Jandarma Müdahale Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement