Osmanlı Padişahlarına Veled-i Zina Dedi - Son Dakika
Güncel

Osmanlı Padişahlarına Veled-i Zina Dedi

Osmanlı Padişahlarına Veled-i Zina Dedi

Marmara Üniversitesi'nde görevli hoca, TV8 ekranlarında Osmanlı pahişahlarına ağır ithamlarda bulundu.

30.11.2012 13:26  Güncelleme: 13:34

Kamuoyunda Muhteşem Yüzyıl tartışmaları devam ederken TV 8 ekranlarında çok tuhaf bir tartışma yaşandı. Marmara Üniversitesi'nde görevli Siyaset bilimi Profesörü televizyon ekranlarından Osmanlı padişahlarına çok ağır bir hakarette bulundu.

Marmara Üniversitesi profesörü Nurşen Mazıcı canlı yayında tepki çeken benzetmede bulundu: Padişahlar veled-i zinadır...

TV 8 ekranlarında yayınlanan ve Gökmen Karadağ'ın sunduğu Haber Aktif programına siyaset bilimci Nurşen Mazıcı'nın sözleri damgasını vurdu. Hiçbir padişahın cariyesiyle nikahı olmadığını öne süren Mazıcı, tepki çekecek 'veled-i zina' benzetmesi yaptı.

Sosyal medyada bu sözler derin büyük yankı uyandırırken programın bir diğer konuğu Mümtazer Türköne, tepki verdi.

İslam alimlerinin bir çoğuna göre nikah için 2 kişinin şahitliği ve insanların bu ilişkiyi bilmesi nikah hükmüne geçiyor.

ZAMAN YAZARI TÜRKÖNE TEPKİ GÖSTERDİ

Programın bir diğer konuğu Zaman gazetesi yazarı Mümtazer Türköne, Mazıcı'nın bu benzetmesine tepki gösterdi. İslamiyete göre dini nikah dışında doğan çocuklara 'veled-i zina' denildiğini iddia eden Mazıcı'ya Türköne, "Çok ağır bir benzetme yaptınız. Bu söyledikleriniz doğru değil. Bunların şerri hukukta, fıkıhta bir karşılığı var. O dönemde verilmiş fetvalar var.." sözleriyle tepki gösterdi.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Osmanlı Padişahlarına Veled-i Zina Dedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement