Osmanlı temalı tarih dizilerine tepki amacıyla mevlid okuttu - - Son Dakika
Güncel

Osmanlı temalı tarih dizilerine tepki amacıyla mevlid okuttu -

Osmanlı temalı tarih dizilerine tepki amacıyla mevlid okuttu -

Bilecik'te bir kişi, televizyon dizilerinde Osmanlı padişahlarının yanlış tanıtıldığını iddia ederek tepki amaçlı mevlit okuttu.

14.02.2014 20:19

Bilecik'te bir kişi, televizyon dizilerinde Osmanlı padişahlarının yanlış tanıtıldığını iddia ederek tepki amaçlı mevlit okuttu.

İbrahim Bahadır Emirler isimli bir kişi, son yıllarda tarih ve Osmanlı temalı televizyon dizilerinde, Osmanlı Devleti ve padişahlarının, yanlış tanıtıldığını ve gelecek nesillere olumsuz yönde aksettirildiğini savunarak, 9.'uncu Osmanlı Padişahı ve ilk Osmanlı Halifesi Yavuz Sultan Selim Han adına mevlit okuttu.

Emirler, Orhangazi Camii'nde okutulan mevlit ve duaların ardından, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, televizyon ekranlarında bir süredir yayınlanan dizilerde, Osmanlı padişahlarının ve tarihin yanlış tanıtıldığını öne sürdü..

Küçüklüğünden beri çok sevdiği ve ilgi duyduğu Yavuz Sultan Selim Han adına mevlid okuttuğunu dile getiren Emirler, şunları kaydetti:

''Bu mevlidi okutmamın sebebi, bu aralar ecdadımızın bize yanlış tanıtılıyor olması ve televizyonlarda geleceğimize yanlış aksediliyor olmasından dolayıdır. Bu sebeple, biz de bu hayrı yapmaya vesile olduk. Şu anda burada, Yavuz Sultan Selim adına mevlit okuttum ve pilav ayran ikramında bulunuyorum. Allah kabul ettiyse ne mutlu bize''

Bu arada Cuma namazının ardından, cami cemaati ve Şeyh Edebali Türbesi'ni ziyarete gelen vatandaşlara pilav ayran ikram edildi.

Orhangazi Camisi önünde gerçekleştirilen programa, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, Saadet Partisi İl Başkanı İbrahim Meral, Saadet Partisi Bilecik Belediye Başkan adayı Mehmet Turgut, Bilecik Şeyh Edebali Araştırma ve Kültür Derneği Başkanı Arif Durmuş ve vatandaşlar katıldı.

Muhabir: Mesut Tankulu, Harun Kaymaz

Yayınlayan: Harun Kaymaz

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Osmanlı temalı tarih dizilerine tepki amacıyla mevlid okuttu - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement