(Özel Haber) Meslekleri Farklı Uğraşıları Aynı - Son Dakika
Güncel

(Özel Haber) Meslekleri Farklı Uğraşıları Aynı

(Özel Haber) Meslekleri Farklı Uğraşıları Aynı

Adana'da 20 yıl önce kurulan ve kendine has yorum ve parçalarıyla öne çıkan 'Grup Paralel' bünyesinde müzik yapan topluluğun ünü, bugün kent sınırlarını aşarken, Türkiye'nin dört bir yanında da hayran kitlesi bulunuyor.1972 yılında kurulan 'Grup...

13.04.2012 13:48

Adana'da 20 yıl önce kurulan ve kendine has yorum ve parçalarıyla öne çıkan 'Grup Paralel' bünyesinde müzik yapan topluluğun ünü, bugün kent sınırlarını aşarken, Türkiye'nin dört bir yanında da hayran kitlesi bulunuyor.

1972 yılında kurulan 'Grup Paralel' bünyesinde; elektrogitar ve flütüyle Eril Tekeli, perküsyonda Kemal Erdoğan, yine elektro gitarıyla vokalde Sina Somay, bas gitarıyla Koray Diker de vokalde, baterisiyle Kenan Eren ile klavyede Cihan Solak müzikleriyle öne çıkıyor. Eril Tekeli çiftçilikle geçimini sağlarken, Cihan Solak doktorluk mesleğini icra ediyor. Grupta yer alan diğer üyelerden Sina Somay emekli, Kenan Eren ve Kemal Erdoğan müzisyen, Koray Diker de Altın Koza A.Ş. bünyesinde görev yapıyor. Her ne kadar farklı meslek ve yaş gruplarında olsalar da onları birleştiren müziğe olan sevdaları. Bugüne kadar konserlerinde sadece kendi parçalarını, yine kendilerine has yorumlarıyla seslendiren topluluğun ünü Adana'yı aşarken, Türkiye'nin dört bir yanında da hayranları bulunuyor. 'Grup Paralel'in 'İstasyon' ve 'Fırtına' gibi çalışmaları en çok dinleyen parçalar arasında yer alıyor.

"BİZİ BİR ARAYA GETİREN MÜZİK TUTKUMUZ OLDU"

Şu anda albüm hazırlığı içinde olan grup, tarihi Kız Lisesi'nde faaliyet gösteren Adana Kültür Merkezi'nde mini bir konser verdi. Yoğun ilgi gösterilen konserde grup, aynı zamanda da klip denemesi gerçekleştirdi. Sahnedeki ışık şovları dikkat çekerken, grup üyelerinin performansı da dinleyenlerinden tam not aldı.

Konser öncesinde İHA muhabirinin sorularını yanıtlayan Grup Paralel'in kurucularından Eril Tekeli, grubun 20 yıl önce kurulmasına rağmen, bugünkü üyelerinin yaklaşık bir yıldan bu yana birlikte sahne aldığına dikkat çekerek, "Son bir yıldan bu yana da kendimize has bir müzik yapıyoruz. Bu konuda bir albüm çalışmamız da var" dedi. Grup bünyesinde çiftçi ve doktorun yanı sıra farklı meslek ve yaş gruplarından insanlar olduğunu vurgulayan Tekeli, "Grupta yer alan her bir üye müziğe adeta bir tutkuyla bağlı. Zaten bizi bir araya getiren de müzik tutkumuz oldu" ifadesini kullandı.

"GEÇMİŞTE BİZİM PARÇALARIMIZI DİNLEYENLER BUGÜN MÜZİSYEN OLDU"

Yapmış oldukları müzikle Adanalı gençlere ve diğer topluluklara ilham verdiklerini düşündüklerini belirten Tekeli, açıklamasını da şöyle sürdürdü:

"Geçmişte bizim konserlerimizi gelip bizleri dinleyip de bugün müzisyen olanlar var. Bunları duymak bizi hem mutlu ediyor, hem de gururlandırıyor. Grup üyeleri olarak bizi bir arada tutan müzik tutkumuz, umarım bu birlikteliğimiz uzun süre devam eder."

Grubun bir diğer üyesi Koray Diker ise, uzun zamandır 'Grup Paralel'in bir hayranı olduğunu ve gruba tamamen bir tesadüf eseri katıldığını ve bugün böylesine önemli bir topluluğun üyesi olmanın da haklı gururunu yaşadığını dile getirdi. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel (Özel Haber) Meslekleri Farklı Uğraşıları Aynı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement