Özel Sağlık Meslek Okullarında Protokol ve Kontenjan Tartışmaları - Son Dakika
Güncel

Özel Sağlık Meslek Okullarında Protokol ve Kontenjan Tartışmaları

Özel Sağlık Meslek Okullarında Protokol ve Kontenjan Tartışmaları

Özel Sağlık okullarının sahipleri, yönetmelik tartışması nedeniyle sıkıntılı günler geçiriyor.

29.08.2013 12:48

Özel Sağlık okullarının sahipleri, yönetmelik tartışması nedeniyle sıkıntılı günler geçiriyor. Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı arasında yaşanan yönetmelik sıkıntısı nedeniyle zor günler geçirdiklerini ifade eden okul sahipleri, okulların açılması ile birlikte öğrencilerin mağdur olacağını belirtti.

Özel sağlık meslek okulları sahipleri, yönetmelik nedeniyle ortaya çıkan sorunlarını dile getirmek için Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü Mehmet Küçük görüştü. Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü önüne gelen özel sağlık meslek okulu sahipleri Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı arasında kontenjan ve protokol tartışması yaşandığını öne sürdüler. Yaşanan tartışmalar nedeniyle eğitim-öğretime başlayacak öğrencilerin mağdur olduğunu ve kendilerinin yaptığı yatırımlarında boşa gideceğini söylediler. Grup adına üç okul sahibi Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü Mehmet Küçük ile yaklaşık yarım saatlik bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmenin ardından grup adına açıklama yapan Çağlar İnci, 2 Ağustos 2013 yılında çıkan yönetmeliğe göre hazırlıkların tamamlandığını, ruhsatın alındığını belirterek, ön kayıtlarını yapmış olan Sağlık Meslek Liselerinin ve öğrencilerinin yönetmelik nedeniyle büyük bir mağduriyet içerisinde olduğunu söyledi. Yönetmeliğin uygulansa bile hiçbir okulun açılsa bile okulu yürüte bilecek ve devam ettire bilecek kontenjan öğrenci alamayacağını sözlerine ekleyen İnci, bu durum çerçevesinde büyük bir mağduriyetin ortaya çıkacağını kaydetti.

İnci, "Yönetmelik şöyledir; Sağlık Meslek Liseleri protokol yapmış olduğu hastanelerdeki sağlık personellerinin yarısı kadar öğrenci alabilecek. Okul bir hastaneyle protokol yaptıysa 30 tane hemşire çalışıyorsa 15 tane öğrenci alabilecek.Bundan sonra Sağlık Bakanlığı'nın 14 Ağustosta yayınladığı genelgeyle bu olayın daha çıkmaza sokuldu" diye konuştu. Yeni çıkan yönetmeliğe göre Sağlık Meslek Liseleri hemşireliklerin 10 yıl değil 7 yıl şartıyla protokolün imzalana bileceğini ifade eden İnci, iki bakanlık arasındaki söylenen ifadelerin çeliştiğini öne sürdü. Sağlık Bakanlığı'nın genelgesiyle protokol imzalansa bile Milli Eğitim Bakanlığı'nın o protokolleri kabul etmediğini dile getiren İnci, "Hiçbir sağlık meslek lisesi açılamıyor, açılsa bile öğrenci alamıyor. Böylece özel sağlık meslek liseleri ve bu liselere güvenerek ön kayıt yaptıran büyük bir mağduriyetin içerisine atılmaktadır. Başbakanımızdan ricamız bu içinde bulunduğumuz kaosu olumlu yönde sonuçlandırmasını istiyoruz" dedi.

Yapılan açıklamanın ardından grup üyeleri, AK Parti Genel Merkezi'nde yetkililerle görüşmek üzere Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü'nden ayrıldı. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Özel Sağlık Meslek Okullarında Protokol ve Kontenjan Tartışmaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement