Özgecan Davasında Savcı, 3 Sanığa da 'Ağırlaştırılmış Ömür Boyu' İstedi (2) - Son Dakika
Güncel

Özgecan Davasında Savcı, 3 Sanığa da 'Ağırlaştırılmış Ömür Boyu' İstedi (2)

Özgecan Davasında Savcı, 3 Sanığa da \'Ağırlaştırılmış Ömür Boyu\' İstedi (2)

'kadın CİNAYETLERİ POLİTİKTİR' Duruşmanın ardından Mersin Barosu Başkanlığı'nda bir araya gelen avukatlar duruşmayı değerlendirdi.

09.09.2015 14:45

'kadın CİNAYETLERİ POLİTİKTİR'

Duruşmanın ardından Mersin Barosu Başkanlığı'nda bir araya gelen avukatlar duruşmayı değerlendirdi. Baro Başkanı Alpay Antmen şunları söyledi:

"Tüm evrensel hukuk normlarının özüne dokunmadan, çok ciddi ve iyi bir yargılama yaparak maddi hakikati ortaya çıkartıp, sanıkların hak ettikleri en ağır cezayı almalarını sağlamak. Kadın cinayetleri politik cinayetlerdir. Bunun özüne bakmak gerekiyor. Her türlü şiddeti önlemek lazım. Özgecan cinayeti canımızı acıtıyor ama, Türkiye'de yoğun bir terör saldırısı var. Terörü bahane ederek başka katmanlara, siyasi partilere saldırmak doğru değil. Şiddetten toplumun her katmanı uzak durmalı ama öncelikle kadına şiddet önlenmelidir."

ÜST SINIRDAN CEZA VE İNDİRİM UYGULANMAMASI TALEBİ

Ailenin avukatı Sevim Küçük ise, her 3 sanığın canavarca hisle Özgecan'ı öldürdüğü ve ortak müşterek fail oldukları, üçü hakkında da ağırlaştırılmış ömürboyu hapis cezası verilmesi yönünde görüş bildirildiğini kaydederek, "Verilecek olan cezalarda asgari hadden uzaklaşılarak üst hadden ceza verilmesi, hiç bir indirimin uygulanmamasını istedik. Savcının ve bizim görüşümüz bu" dedi.

'KIZIMIZIN İSMİNİ KULLANMAK İSTEYENLER VAR'

Özgecan Aslan'ın amcası Yaşasın Aslan ise davaya ilişkin notlarını aktararak, "Duruşmada ilgimi çeken, sanık avukatlarının sanıklara inanarak savunmalarına hayret ettim. Neye inanıyorlar, onları savunurken kafalarından ne geçiyor acaba. Bizim barışçıl yönümüzü biliyorlar. Geçen süreçte şahıs ve grup olarak bir yerlere çekmeye çalışan, kızımızın ismini kullanmak isteyen gruplar var. Boşuna zahmet etmesinler, kimse başaramadı bunu" diye konuştu.

KADINLAR ADLİYE ÖNÜNDE TOPLANDI

Öte yandan Tarsus Adliyesi önünde de toplanan çeşitli kadın platformu, dernekleri ve sivil toplum kuruluşu üyesi kadınlar, 'Katile cesaret insanlığa ihanet', 'Ölmeyeceğiz öldürmeyeceğiz, kimsenin namusu olmayacağız' ve 'Kadınlar için adalet istiyoruz' sloganları attı. Ellerinde Özgecan Aslan yazılı dövizler taşıyan eylemciler, kadına yönelik şiddeti protesto etti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Özgecan Davasında Savcı, 3 Sanığa da 'Ağırlaştırılmış Ömür Boyu' İstedi (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement