Özgür Özel Sosyalist Enternasyonal Başkan Yardımcısı oldu - Son Dakika
Güncel

Özgür Özel Sosyalist Enternasyonal Başkan Yardımcısı oldu

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İspanya Sosyalist İşçi Partisinin ev sahipliğinde Madrid'de gerçekleştirilen Sosyalist Enternasyonal Konsey Toplantısında, Sosyalist Enternasyonal Başkan Yardımcılığı görevine seçildi. Özel'in göreve gelmesinin ardından CHP, 12 yıllık aranın ardından Sosyalist Enternasyonal'in Yürütme Kurulu'nda, Genel Başkan düzeyinde temsil edilecek.

25.02.2024 13:49  Güncelleme: 16:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İspanya Sosyalist İşçi Partisi'nin ev sahipliğinde Madrid'de gerçekleştirilen Sosyalist Enternasyonal Konsey Toplantısında, Sosyalist Enternasyonal Başkan Yardımcılığı görevine seçildi. CHP böylece 12 yıllık aradan sonra Sosyalist Enternasyonal'in Yürütme Kurulu'nda Genel Başkan düzeyinde temsil edilecek. Bu görev CHP'de en son Deniz Baykal tarafından yürütülmüştü.

"SOSYAL DEMOKRATLARIN SESİ DAHA GÜR ÇIKMALI"

Konuyla ilgili CHP'den yapılan açıklamaya göre Özel, göreve seçilmesine ilişkin yaptığı değerlendirmede, Avrupa'da ve dünyada yükselen aşırı sağa ve otoriter popülizme karşı sosyal demokratların birlikte hareket etmesi gerektiğini savunduklarını ifade ederek, şunları söyledi:

"Seçilmiş olduğum bu görev, dünyada sosyal demokrasiyi geliştirmek için siyasi akrabalarımızla daha sık temas kurmamızı sağlayacak. Filistin'de yaşanan dram başta olmak üzere Avrupa'da ve dünyada sosyal demokratların seslerinin daha gür çıkması gerekiyor. Bu görevin buna vesile olmasını ümit ediyor ve partimizi, ülkemizi en iyi şekilde temsil ederek, bütün dünyanın sorunu olan otoriterleşmeye karşı mücadeleye katkı sağlayacağıma inanıyorum."

Özgür Özel Sosyalist Enternasyonal Başkan Yardımcısı oldu
Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Özgür Özel Sosyalist Enternasyonal Başkan Yardımcısı oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement