Pakistan'dan Taliban'a Yönelik Operasyon: 30 Ölü - Son Dakika
Güncel

Pakistan'dan Taliban'a Yönelik Operasyon: 30 Ölü

Pakistan\'dan Taliban\'a Yönelik Operasyon: 30 Ölü

Pakistan ordusu, Kuzey Veziristan bölgesinde Taliban militanlarına yönelik operasyonunda 30 militan daha öldürdü.

21.06.2014 15:16  Güncelleme: 15:14

Pakistan ordusunun, Kuzey Veziristan bölgesinde Taliban militanlarına yönelik operasyonunda 30 militan daha öldürüldü.

Pakistan Ordu Sözcülüğü'nden (ISPR) yapılan açıklamaya göre, askeri jetlerle ülkenin Afganistan sınırındaki Kuzey Veziristan ve Hayber bölgesinde hava operasyonu düzenlendi. Kuzey Veziristan'ın Hassu Kel ile Hayber bölgesine yapılan hava akınlarında, 30 militanın daha öldürüldüğü bildirildi.

Son saldırılar ile birlikte bir hafta önce başlayan ve halen süren operasyonda öldürülen militan sayısı 250'yi geçti.

Bu arada Kuzey Vezirsitan bölgesinde yaşayan on binlerce kişi evlerini terk ederek daha güvenli bölgelere kaçmaya devam ediyor. Yanlarına alabildikleri kadar eşya ile yollara dökülen yerel halk, can güvenliğini sağlayabileceği bölgelere yöneliyor.

Operasyonun devam ettiği ilk günlerde ilan edilen sokağa çıkma yasağının son 3 gündür gevşetilmesinin ardından, bölgeden 100 binden fazla kişinin ayrıldığı ifade ediliyor.

Başbakan Navaz Şerif, yerlerinden edilen on binlerce kişi için acil yardımların hızlıca ulaştırılması ve nakdi yardımların yapılması talimatı verirken, Ordu Sözcüsü Tümgeneral Asım Bajwal da yaptığı yazılı açıklamada, oluşturulan kontrol noktalarında Ulusal Veritabanı ve  Kayıt Otoritesi yetkililerince kontrollerin yapılarak şüpheli kişilerin bölgeden ayrılmasına izin verilmediğini kaydetti.

Öte yandan Kuzey Veziristan'ın,Hayber-Pakthunkva eyaleti ile sınırında bulunan Bannu ilçesinde, operasyondan kaçarak ülke içi mülteci konumuna düşen halk için kamp kuruldu ancak halkın Taliban tehdidi nedeniyle kampa yerleşmekten kaçındığı öğrenildi.

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği'nin son raporuna göre ise Kuzey Veziristan'da yaşayan ve operasyondan kaçan 6,452 Pakistanlı Afganistan'ın Khost bölgesine geçti.

Pakistan'da Taliban militanlarının 8 Haziran'da Karaçi Uluslararası Havaalanı'na düzenlediği baskının ardından güvenlik görevlileri ile birlikte 29 kişi hayatını kaybetmişti. Kuzey Veziristan bölgesindeki Taliban militanlarına yönelik geniş çaplı kara ve hava operasyonu, bu saldırının ardından başlatılmıştı. - İslamabad

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Pakistan'dan Taliban'a Yönelik Operasyon: 30 Ölü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement