Paralel Yapı' Davasında İkinci Gün - Son Dakika
Güncel

Paralel Yapı' Davasında İkinci Gün

Paralel Yapı\' Davasında İkinci Gün

İzmir merkezli olarak 13 ilde düzenlenen ‘yasa dışı dinleme’ operasyonuna ilişkin dün görülmeye başlanan davanın ilk duruşmasına bugün devam edildi.

04.11.2014 14:59

İzmir merkezli olarak 13 ilde düzenlenen 'yasa dışı dinleme' operasyonuna ilişkin dün görülmeye başlanan davanın ilk duruşmasına bugün devam edildi. Sanık avukatlarından Ali Aksoy, yaptığı açıklamada, İzmir Valiliği'nde keşif yapan bir PKK'lıyı, emniyet istihbaratının elinden kaçırdığını söyledi.

İzmir 9. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki emniyet içindeki 'paralel yapı' davasının ikinci gününde sanıkların ifadelerinin alınmasına devam edildi. Mahkeme öğle arasına girdiği sırada gazetecilere açıklamalarda bulunan sanık avukatlarından Ali Aksoy, mahkeme heyeti tarafından dinlenen emniyet mensubu Erdinç Sezgin'in savcının istediği yönde beyanda bulunduğunu iddia etti.

"ERDİNÇ SEZGİN, TALTİFİ SEVİYOR"

Sezgin'in mahkeme heyetine ısrarla hep narkotikle ilgili örnekler verdiğini söyleyen avukat Ali Aksoy şöyle konuştu; "Bu şahsın narkotikle ilgili örnekler vermesinin sebebi şu; bu şahıs çalıştığı dönemlerde hep narkotiği takip etmiştir. Narkotikle ilgili yakalamalarda taltif vardır. Bundan dolayı bunları çok seven biridir. Bu kişi müvekkilimizin müdürlüğü döneminde ve o zamanlar Başbakanlık ve İzmir Valiliği'nden gelen talep üzerine, İzmir'e kıyı şeridinden, DHKP-C'li canlı bombaların sızma ihtimali ile ilgili büyük bir ihbar geliyor. Bu ihbar üzerine müvekkili olduğum müdür, bu şahsı kıymetli bir noktaya getiriyor. Bu şahısların sorgulamasının yapıldığı büroya getiriyor. Bu şahıs, büroya gelince taltiflerin eksilmesi üzerine, 'ben sürgün edildim' diye çevresine lanse ediyor."

Savcılığın, Erdinç Sezgin'in zaaflarını bildiği için itirafçı olarak kullanıldığını da ileri süren Aksoy, "Bu şahıs 'Erdinç Sezgin', ısrarla sorulan 'size bir baskı oldu mu' sorularına 'hayır' cevabını vermiştir. 30 ilde, 'insanlar dinlenmiştir' diye yapılan bu algı operasyonuyla emniyet istihbaratı bitirilmiştir" dedi.

PKK'LI KEŞİF YAPTI

Emniyet istihbaratında düzgün iş yapılamadığını söyleyen Aksoy, "Emniyet istihbaratı şu an papatya falı bakıyor. Öyle ki İzmir Valiliği'ne ben daha önce söylemiştim. İzmir Valiliği'nde keşif yapan PKK'lı kaçırılmıştır. En önemli bir mevzu, İzmir istihbaratı elinden kaçırmıştır" ifadelerini kullandı.

İzmir'de düzenlenen 'yasa dışı dinleme' operasyonunda, tamamı tutuksuz yargılanan 32 emniyet mensubu hakkında, 10 ile 961 yıl arasında değişen hapis cezaları talep ediliyor. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Paralel Yapı' Davasında İkinci Gün - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement