Paris Cinayetleriyle İlgili 4 MİT'çiye Tutuklama İstemi - Son Dakika
Güncel

Paris Cinayetleriyle İlgili 4 MİT'çiye Tutuklama İstemi

Paris Cinayetleriyle İlgili 4 MİT\'çiye Tutuklama İstemi

Fransa'nın başkenti Paris'te geçtiğimiz yıl öldürülen 3 PKK'lı kadının aileleri, suikast talimatını verdiği öne sürülen 4 MİT elamanı için tutuklama talebinde bulundu.

19.07.2014 18:16  Güncelleme: 09:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fransa'nın başkenti Paris'te geçtiğimiz yıl öldürülen 3 PKK'lı kadının aileleri, suikast talimatını verdiği iddiasında bulundukları 4 MİT elamanı için tutuklama talebinde bulundu.

AİLELERDEN TUTUKLAMA EMRİ TALEBİ

Fransız haber ajansı AFP'nin haberine göre 9 Ocak 2013'te Paris'te öldürülen Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Söylemez'in aileleri, soruşturmayı yürüten Yargıç Jeanne Duye'ye başvurarak, dört MİT elamanı için uluslararası tutuklama emri çıkarılmasını istedi.

Haberde, tutuklanması istenen isimlerin geçtiğimiz Ocak ayında yayınlanan 'gizli' ibareli belgede isimleri bulunan MİT yetkilileri O.Y., U.K.A., S.A. ve H.Ö. olduğu kaydedildi.

SES KAYDI İNTERNETTE PAYLAŞILMIŞTI

Belgenin ortaya çıkmasından hemen önce, Güney’e ait bir ses kaydı da internet ortamında paylaşılmıştı. 12 Ocak’ta yayınlanan kayıtta, iddiaya göre MİT üyeleri oldukları ifade edilen iki kişi, Güney ile bir görüşme esnasında kendisinden cinayet planlarını dinliyordu.

AİLENİN AVUKATI: BÖYLE BİR ŞANSIMIZ VAR

Ailenin avukatı Antoine Comte de siyasi cinayetlerde her zaman emri veren bir devletin olabileceğini ama ortada bir kanıt olmayacağını vurgulayarak, "Oysa şimdi burada böyle bir şansımız var." dedi. Compte, soruşturmada sonuna kadar giderek emri veren sıralı amirleri ortaya çıkarmak gerektiğini belirtti.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Paris Cinayetleriyle İlgili 4 MİT'çiye Tutuklama İstemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (8)

  • hahaha: he ya baska ? 75 4 Yanıtla
  • ramazan: hemen atlamayın buhabere fıransa ben mi yaptım diyecek tabiki atacak başka teşkilatlara biliyorlar mite muhalefet bu ülkede çok hain var 57 5 Yanıtla
  • Ggh: Vaybee, bizim MIT teskilatina bak, fransada operasyon yapiyor... 12 45 Yanıtla
  • seher: Iyiki gebertmisler dünya üc maymundan kurtuldu demii 17 22 Yanıtla
  • YOZGATLI: Fransa öcde Prenses Diananin Suikastini bulsun. . Müslüman birine Asik oldugu icin Suikast yaptilar. . Prens ailesinde Müslüman Torun istemedikleri icin. . Secimden önce Türkiyeyi karistirmak icin böyle birseyi gündeme getiriyorlar. . . Aklinizi basiniza alin Türkiyeyi karistirmak icin her yolu deniyorlar. . ALLAH HUZURUMUZU BOZMAK ISTEYENLERI BELASINI VERSIN. . AMIN!!!! 26 3 Yanıtla
  • selami: “Adil olanın peşinden gidilmesi doğrudur, en güçlünün peşinden gidilmesi ise kaçınılmazdır. Gücü olmayan adalet acizdir; adaleti olmayan güç ise zalim. Adalet ile gücü bir araya getirmek gerek; bunu yapabilmek için de adil olanın güçlü, güçlü olanın ise adil olması gerekir. Adalet tartışmaya açıktır. Güç ise ilk bakışta tartışılmaz biçimde anlaşılır. Bu nedenle gücü adalete veremedik, çünkü güç, adalete karşı çıkıp kendisinin adil olduğunu söylemişti. Haklı olanı güçlü kılamadığımız için de güçlü olanı haklı kıldık. ” (Pascal). Yıllar önce yapılan bu açıklama günümüze o kadar uygun ki … 4 17 Yanıtla
  • büyük umutlar: insanlıktan bi habersiniz şu yorumlardaki nefrete bak aşşağılamaya bak hep oyun peşinde pislik içindesiniz milletin ülkesi huzurlu siz gidip ya bozuyorsunuz yada iyi gün göremiyorsunuz ülkenizdede yok çatlı yok kirim alayınız yuvarlaksınız 5 kişi olunca gözünüz keser ama dikkat edin kürtler bi tarfınızı bir gün keser ve ancak kürtler ve türkler işte bu yüzden asla ve asla hic bir zaman birbirini kardeş olarak göremeyecek. . . . 5 7 Yanıtla
  • qedee: haber kanalı cok manidar herseyi acikliyor :=) 3 1 Yanıtla

Advertisement