Paris'te Öldürülen Leyla Söylemez Mersin'de Anıldı - Son Dakika
Güncel

Paris'te Öldürülen Leyla Söylemez Mersin'de Anıldı

Paris\'te Öldürülen Leyla Söylemez Mersin\'de Anıldı

Geçen yıl 9 Ocak'ta Fransa'nın başkenti Paris'te uğradığı silahlı saldırı sonucu öldürülen 3 kadından biri olan Leyla Söylemez, Mersin'de mezarı başında anıldı.

09.01.2014 17:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Geçen yıl 9 Ocak'ta Fransa'nın başkenti Paris'te uğradığı silahlı saldırı sonucu öldürülen 3 kadından biri olan Leyla Söylemez, Mersin'de mezarı başında anıldı.

BDP tarafından organize edilen yürüyüş ve anma törenine; Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türk, Leyla Söylemez'in babası Cuma Söylemez, annesi Şifa Söylemez ile kız kardeşi Yasemin ve yüzlerce BDP'li katıldı. Öğle saatlerinde Kurdali Mahallesi'ndeki Nur Camii önünde toplanan kalabalık, buradan Leyla Söylemez'in defnedildiği Güneykent Mezarlığı'na kadar yürüdü. Yürüyüş boyunca ölen 3 kadının fotoğraflarını taşıyan kalabalık slogan atıp, şarkılar söylediler. Anma töreni sırasında polis ekipleri ise, herhangi bir olayın yaşanmaması için çevrede güvenlik önlemi aldı. Güneykent Mezarlığı önünde kurulan kürsüden yürüyüşe katılanlara Kürtçe konuşma yapan baba Cuma Söylemez'in ardından konuşan BDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, Kürt halkı için artık 9 Ocak tarihinin önemli bir gün olduğu söyledi. 9 Ocak'ın tesadüfen seçilmiş bir gün olmadığını savunan Aydoğan, "9 Ocak günü, İmralı'da Sayın Öcalan'la devlet arasında Kürt sorununun demokratik çözümü için, diyaloğun başladığı gündür. Yani bu katliam Paris'te gerçekleştirildiğinde, Sayın Öcalan ile devlet Kürt sorununun demokratik çözümünü ve barışını görüşüyordu, tartışıyordu. İşte bu katliamı yapanlar, bu katliamı gerçekleştirenler, Kürt sorununu, çözümünü, barışı istemeyenlerdir. Bu katliamla barışa, çözüme kurşun sıkılmıştır. Türkiye'de yaşayan halkların bir arada kardeşçe, eşit, özgür bir şekilde yaşamasının önüne geçilmek istenmiştir. Bu katliamla Kürt halkı tekrardan yeni bir savaşa, yeni çatışmalı bir sürece çekilmek istenmiştir" dedi.

"KATLİAMCILARIN HEDEFLERİNE, AMAÇLARINA ULAŞMASI ENGELLENDİ"

Aydoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Paralel devlet, çözümü, barışı engellemek için İmralı'da 9 Ocak tarihinde yürütülen demokratik çözüm ve barış görüşmelerine bir saldırı yaptı. Ama Sayın Öcalan her zaman belirtmişti. 'Demokratik çözüm, barış süreçlerinde hiç ummadığınız anda, hiç düşünmediğiniz bir zamanda, çözümü ve barışı dinamitlemek isteyecekler, bu sürece saldırıda bulunmak isteyeceklerdir.' Dolayısıyla Sayın Öcalan hem 31 Aralık katliamının, hem 9 Ocak katliamının olacağını önceden öngörmüştü, tahmin etmişti. O nedenle katliamcıların hedeflerine, amaçlarına ulaşması engellendi. Öcalan, 'ne olursa olsun, bu ülkede ben barışın, çözümün, tüm bu saldırılara rağmen önünü açacağım' dedi. Öyle de yaptı. İşte 21 Mart'taki tarihi Nevruz'da bunun sinyallerini verdi. Türkiye'de artık bütün halkların eşitçe, özgürce, kardeşçe yaşayacağı yeni bir dönemi, yeni bir süreci başlattı."

Konuşmaların ardından Milletvekili Aydoğan, Leyla Söylemez'in babası Cuma Söylemez, annesi Şifa Söylemez ile kız kardeşi Yasemin ile BDP'liler, Leyla Söylemez'in mezarında dualar ederek, karanfiller bıraktı. Baba Cuma Söylemez ve anne Şifa Söylemez gözyaşlarını tutamazken, onları partililer teselli etti.

Anma töreni olaysız bir şekilde sona erdi. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Paris'te Öldürülen Leyla Söylemez Mersin'de Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement