Polis Saldırganı Bulamadı - Son Dakika
Güncel

Polis Saldırganı Bulamadı

Polis Saldırganı Bulamadı

Danimarka'nın başkenti Kopenhag'da İslam karşıtı Lars Hedegaard'a silahlı saldırıda bulunan şahsın peruk takmış olabileceği bildirildi.

06.02.2013 11:27

Danimarka'nın başkenti Kopenhag'da İslam karşıtı Lars Hedegaard'a silahlı saldırıda bulunan şahsın peruk takmış olabileceği bildirildi. Saldırıdan sonra Lars Hedegaard'ın yaşadığı tüm çevreyi kordon altına alan polis, evleri, parkları, hayvanat bahçesini didik aradı. Bölgede yaşayan halk evlerine kimlik göstererek ve polis nezaretinde girebildi. Onlarca polis, köpeklerle karada iz ararken, polis helikopteri de havadan arama çalışmalarına katıldı. Polis bölgenin krokisi ve saldırganın kaçmış olabileceği yönü gösteren haritayı basına dağıtarak halktan yardım istedi. Bir görgü tanığının hayvanat bahçesinin tuvaletinde bir şahsın saklandığını söylemesi üzerine polis akşam saatlerinde hayvanat bahçesini tekrar aramaya başladı.

KURŞUN KULAĞIMI ÇINLATTI

'Müslümanlar, kızlarına, yeğenlerine, tecavüz ediyorlar. Müslüman kızlar babaları, amcaları, dayıları ağabeyleri tarafından tecavüz ediliyor. Müslümanlık, Nazizm ve Kominizm ile aynı ideolojide' şeklinde açıklamalarıyla Danimarka içinde ve dışında Müslümanların tepkilerini çeken ve ölüm tehditleri alan Lars Hedegaard saldırıyı TV 2'ye şöyle anlattı 'Kapı çalınınca kırmızı postacı ceketli yabancı genci paket getirdi diye kapıyı açtım. Paket vereceğini söylemişti. Tabancayı ateşleyince kurşun sağ kulağımın dibinden geçerek kulağımı çınlattı. Hemen kafasına bir yumruk vurdum. O sırada silahı elinden düşürdü. Tabancayı almak isterken birbirimizle boğuşmaya başladık. Başka ne yapabilirdim ki' Tek çarem boğuşarak etkisiz hale getirmekti. Boğuşurken silahı aldı ikinci kez tetiği çekti ama silah ateş almadı. Sonra da kaçmaya başladı. Daha sonra polisler geldi'dedi.

ŞAŞIRMADIM

Hz.Muhammed karikatürleri ile tüm dünyadaki Müslümanların tepkisini çeken ve yaşadığı evde bir Somalili tarafından öldürülmek istenen Kurt Westergaard, saldırıyı duyunca şaşırmadığını söyledi. Westergaard 'hiç şaşırmadım. Ben de her an için bu tür saldırıları bekleyen biriyim. Daha önce de yaşadım. Onun için riziko ile yaşamaya alıştım. Ama Lars Hedegaard güçlü biri. Böyle şeylere boyun eğmez. Bu tür şeylerin üstesinden gelecektir. Lars Hedegard'ın da benim gibi koruma altına alınacağını sanıyorum. Gizli servis onu iyi koruyacaktır' dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Polis Saldırganı Bulamadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement