Prof.dr. Ayvallı: "Arvâsî Hocayı Tanıyan Ona Hayran Olurdu" - Son Dakika
Güncel

Prof.dr. Ayvallı: "Arvâsî Hocayı Tanıyan Ona Hayran Olurdu"

Prof.dr. Ayvallı: "Arvâsî Hocayı Tanıyan Ona Hayran Olurdu"

Prof.Dr. Ramazan Ayvallı, Ahmet Arvasi’nin mütefekkir, ilim ve gönül ehli, eğitimci ve davâ adamı olduğunu söyledi.

30.12.2013 14:59

Prof.Dr. Ramazan Ayvallı, Ahmet Arvasi'nin mütefekkir, ilim ve gönül ehli, eğitimci ve dava adamı olduğunu söyledi.

Prof.Dr. Ramazan Ayvallı, merhüm Ahmet Arvasi Hocayı 1970 yılında tanıdığını belirterek Kendini Arayan İnsan ile İnsan ve İnsan Ötesi adlı kitaplarını daha o günlerde alıp bir solukta okuduğunu anlattı.

Arvasi'nin Türk fikir hayatına yaptığı önemli katkılar ve eserleriyle milliyetçi gençliğin yetişmesini sağladığını belirten Ayvallı, şunları söyledi: "Merhüm Arvasi hocamızı doğru bir şekilde tanımak ve tanıtmak bir bahtiyarlıktır. Dinimize, dilimize, vatanımıza, tarihimize, kültür ve medeniyetimize, güzel ahlakımıza, bütün ilim ve adamlarımıza sahip çıkmalıyız; bunlara ağırlık ve önem vermeliyiz; bunları yeni nesillerimize, çocuklarımıza ve torunlarımıza da doğru bir şekilde aktarmalıyız. Arvasi de bunlardan biridir."

Prof.Dr. Ayvallı, Ahmet Arvasi'nin Cihan hakimiyetimizin ve Türk-İslam Medeniyeti'nin temel taşlarından biri olan Hoca Ahmed Yesevi'ye benzetildiğini söyledi. Prof.Dr. Ayvallı, geçen yarım yüzyıla damgasını vuran Ahmet Arvasi'nin cemiyetimizde, gerçek bir fikir adamı ve sağlam bir münevver olarak hatırlandığını belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: "Merhüm Arvasi bey, fertlerden başlayarak toplumun bütün alanlarında yeni bir dirilişi öngören yazıları, yaptığı ateşli konuşmaları, kaleme aldığı gazete makaleleri ve kitaplarıyla, yeni bir teorik toplum modeli sunmaktadır."

Prof.Dr. Ayvallı, Ahmet Arvasi'nin mütefekkir, ilim ve gönül ehli, büyük eğitimci ve dava adamı bir şahsiyet olduğunu belirterek şöyle konuştu: "Merhümun akıl, zeka, ilim ve fehminin derinliğini; imanının kuvvetini; millet ve memleket sevgisinin enginliğini; Türk devletinin gelişmesi, bütünlüğü ve kıyamete kadar devam etmesi için taşıdığı büyük aşk ve şevkıni yakinen müşahede ettim."

Prof.Dr. Ramazan Ayvallı, sözleri ve davranışlarıyla, hatta bakışlarıyla başkalarını etkileyen bazı insanlar olduğunu belirterek "Ahmet Arvasi de, öğretmenlik ve öğretim üyeliği yaptığı okullar ve Enstitülerde, gerek öğretmen gerek öğrenci seviyesinde pekçok insana tesir etmiş bir kimsedir. Bulunduğu her toplumda muhakkak te'sir icra eden ve binlerce, insanın hayranlığını kazanan bir kimseydi. Onu yakından tanıyan kimle konuşsanız, ona karşı hayranlığını ifade ettiğini görürsünüz." - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Prof.dr. Ayvallı: 'Arvâsî Hocayı Tanıyan Ona Hayran Olurdu' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement