Profesörün "Kar Yağsın" Duası: Hepimiz Donalım, Sivrisinekler de Donsun - Son Dakika
Güncel

Profesörün "Kar Yağsın" Duası: Hepimiz Donalım, Sivrisinekler de Donsun

Zika virüsünün taşıyıcısı Mısır sivrisineklerinin Türkiye'de de görülmeye başladığına dikkat çeken Prof. Kurnaz "Kar yağsın. Çok soğuk olsun. Donalım, sivrisinekler de donsun." dedi.

15.01.2018 09:31  Güncelleme: 11:27

Deniz Bayramoğlu'nun sunduğu Gündem Özel programına konuk olan İklim Bilimci Prof. Dr. Levent Kurnaz, son yılların en kurak yıllarını geçiren Türkiye için bir tehlikeye dikkat çekti.

Küresel ısınmanın konuşulduğu programda Kurnaz, soğuk olmadığından dolayı sivrisinek yumurtalarının donmadığını söyledi ve bundan dolayı sivrisineklerin çoğaldığını ifade etti.

"HEPİMİZ DONALIM, SİVRİSİNEKLER DE DONSUN"

Güney Amerika'da başlayan ve hızla yayılan Zika virüsünün taşıyıcısı Mısır sivrisineklerinin Türkiye'de de görülmeye başladığına dikkat çeken Prof. Kurnaz, "Türkiye'de Zika virüsünü taşıyan insan var ama onu diğer insanlara taşıyacak sivrisinek yoktu. Geçtiğimiz iki hafta içinde bu sivrisinek türünün Marmara ve Doğu Karadeniz'de görüldüğü haberi geldi. Bu hastalık yayılmaya başlarsa çok ciddi şeylerle karşı karşıya kalacağız. Onun için lütfen kar yağsın. Çok soğuk olsun. Donalım hepimiz. Sivrisinekler de donsun." diye konuştu.

Profesörün "Kar Yağsın" Duası: Hepimiz Donalım, Sivrisinekler de Donsun

Son Dakika Güncel Profesörün 'Kar Yağsın' Duası: Hepimiz Donalım, Sivrisinekler de Donsun - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement