Rektör Ceylan Hakkari'ye Yurt İstedi - Son Dakika
Güncel

Rektör Ceylan Hakkari'ye Yurt İstedi

Rektör Ceylan Hakkari\'ye Yurt İstedi

Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Ebubekir Ceylan, öğrencilerin barınma sorununun giderilmesi için en kısa sürede bir yurt yapmasını istedi.

03.09.2013 11:54  Güncelleme: 15:28

Hakkari Üniversitesi'ne bu yıl kayıt yaptıracaklarla birlikte öğrenci sayısının 2 bin 600'e ulaşacağını belirten Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ebubekir Ceylan, öğrencilerin barınma sorunu yaşayacağını söyledi. Rektör Ceylan, öğrencilerin barınma sorununun giderilmesi için Kredi Yurtlar Kurumu'nun Hakkari'ye en kısa sürede bir yurt yapmasını istedi.Bu yıl Hakkari Üniversitesi'ni kazanan öğrenciler kayıtlarını yapmaya başladı. Toplam 850 öğrencinin kayıt yaptırmaya hak kazandığı Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ebubekir Ceylan, il dışında okuyan öğrencilerin de bu yol Hakkari'ye döneceğini ve barınma sorunu yaşanacağını söyledi. Öğrenci sayısının 2 bin 600 olduğunu belirten Rektör Ceylan, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halit Demir ile birlikte kayıt yaptıran öğrencileri ziyaret ederek bir süre sohbet etti.

ACİL YURT İHTİYACIMIZ VAR

4 fakülte ve 3 Meslek Yüksekokulu ile eğitim verdiklerini anlatan Rektör Ceylan, Öğrenci sayımız bu yıl 1600'den 2 bin 600'e ulaştı. Türkiye'nin her yerinden öğrencilerimiz var. Burada yurt sıkıntısının yanı sıra kiralık ev sıkıntısı da var. Hakkari'de parası olan bir öğrenci olsanız bile ev bulamazsınız. Bulsanız bile kiralar çok yüksek. Bundan dolayı öğrenciler barınma konusunda sıkıntı yaşayacaklar. Kredi Yurtlar Kurumu'nun 500 kapasiteli bir yurdu var. Ancak bu çok yetersiz. Bir an önce Hakkari'ye yeni bir yurt yapılmalı dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Rektör Ceylan Hakkari'ye Yurt İstedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement