Reşadiye'de Kaybolan 2 Çocuğu Bulmak İçin Ekipler Seferber Oldu - Son Dakika
Güncel

Reşadiye'de Kaybolan 2 Çocuğu Bulmak İçin Ekipler Seferber Oldu

Reşadiye\'de Kaybolan 2 Çocuğu Bulmak İçin Ekipler Seferber Oldu

Tokat'ın Reşadiye İlçesi'nde dün sabah saatlerinde oyun oynamak için sokağa çıkan ve bir daha kendilerinden haber alınamayan komşu ailelerin çocukları 8 yaşındaki Bayram Erol ve 5 yaşındaki Dursun Kağan Taşçı'yı arama çalışmaları devam ediyor.

30.12.2015 14:26

Tokat'ın Reşadiye İlçesi'nde dün sabah saatlerinde oyun oynamak için sokağa çıkan ve bir daha kendilerinden haber alınamayan komşu ailelerin çocukları 8 yaşındaki Bayram Erol ve 5 yaşındaki Dursun Kağan Taşçı'yı arama çalışmaları devam ediyor. İki çocuğun son olarak bir parkın bahçesinde oynadıkları görüntüler ise güvenlik kameralarına yansıdı.

Reşadiye'de Çermik Mahallesi'nde yaşayan Adile ve Ömer Erol çiftçinin çocukları Bayram ile komşuları Nafize ve İbrahim Taşçı çiftinin çocukları Dursun Kağan, dün saat 09.00 sıralarında evlerinden oynamak için dışarı çıktı. Bayram ve Dursun Kağan, evlerine dönmeyince, aileleri mahallede arama çalışması yaptı, ancak çocuklar bulunamadı. Bunun üzerine aileler saat 14.00'de durumu polise bildirdi.

Polis ekipleri ilçede arama çalışması yaparken, belediye hoparlöründen de 2 çocuğun eşkali verilerek kayıp olduklarına dair anons yapıldı. Arama çalışmalarına jandarma ekipleri ve AFAD ekipleri de destek verdi. Yüzlerce ilçe sakini de arama çalışmalarına katıldı. İlçedeki güvenlik kameraları da incelemeye alındı. İlçede en son Çermik Mahallesi'nde bulunan güvenlik kamerasına yansıyan iki çocuğun, evlerine 300 metre uzaklıkta bulunan Kelkit Çayı'na düşme ihtimali üzerine de o bölgede arama çalışması yapıldı, ancak yine sonuç alınamadı.

ÇALIŞMALAR YENİDEN BAŞLATILDI

Dün akşam sonuç alınamayan çalışmalar, bugün sabah saat 06.30'dan itibaren yeniden başladı. İlçe Emniyet Müdürlüğü binasında önünde çok sayıda jandarma, polis ve AFAD ekipleri oluşturuldu. Burada Kaymakam Faruk Erdem, ekiplere çocukların son gördüldüğü nokta hakkında bilgi vererek çalışmaya katılan ekipleri gruplandırdı. Bunun üzerine çok ekip, Kelkit Çayı kenarı, Çermik Mahallesi ve hamam tepesinde arama tarama çalışması gerçekleştirdi. Fakat yapılan tüm çalışmalara rağmen iki çocuğun izine rastlanmadı. AFAD ekipleri ise Kelkit Çayı kenarında çalışmalarına ağırlık verdi. Ayrıca çalışmalara ilçe sakinleri de katılıyor.

EN SON PARKTA OYNARKEN GÖRÜNTÜLENDİLER

İki çocuğun görüntüsü dün en son saat 11.30 sıralarında aynı mahallede bulunan bir pansiyonun güvenlik kamerasına yansıdı. Güvenlik kamerasına yansıyan çocuklar hemen pansiyonun yanı tarafında olan oyun parkındaki salıncağın yanında görülüyor. Burada ellerinde bir poşet olan ve yaklaşık iki dakika boyunca burada bekleyen çocuklar daha sonra güvenlik kamerasının açısından kayboluyor.

ENDİŞE EDİYORUZ

Üç çocuğundan en küçüğü olan 5 yaşındaki Dursun Kağan Taşçı'dan iyi bir haber bekleyen İbrahim Taşçı gazetecilere açıklamalarda bulundu. Çocukların en son oyun parkında görüldüğünü kaydeden İbrahim Taşçı, "Buradan saat 10.30 civarında kaplıca tarafına geçmişler. Kaplıca tarafında da görüntüler var. Ondan sonra yön tayin edemiyoruz. Çarşı tarafına giden yönde görüldü çocuklar. Ondan sonra göremiyoruz. Çocuklardan endişe ediyorum artık zaman da daralıyor. Ekiplerden de Allah razı olsun ellerinden geleni yapıyorlar" dedi.

Çocukların kaybolmasına dair üç ihtimalin olduğunu belirten baba Taşçı, "Benim herhangi birisiyle husumetim yok. Kimseyle kavgam olmadı. Çocukların boğulma ihtimali olabilir. Kaçırılma olabilir veya çocuklar korkmuş bir yerde saklanıyor olabilir" dedi.

VALİ AÇIKLAMA YAPTI

Tokat Valisi Cevdet Can da iki çocuğun bulunmasına yönelik devam eden çalışmalar hakkında bilgi verirken şunları söyledi:

"Çocuklarımızı aramaya gece saat 22.30'da ara verdik sabahleyin saat 06.30'da tekrar başlandı. Ankara AFAD ve Başbakanlık AFAD Başkanlığı irtibata geçildi. Samsun ve Ankara'dan da özel termal, iz süren köpekler ile profesyonel arama ekipleri de şuan Reşadiye'ye intikal etmek üzere. İnşallah aramalarımız neticesinde çocuklarımızı buluruz. Yani şu anda devlet tüm imkanlarını seferber etti. Çocuklar ile ilgili birkaç görüntü var. İstikametlerine bakıldı. Gidilebilecek tüm yerlere bakıldı. Babaları ile birlikte çocuklar balığa giderlermiş. Gidebilecekleri yerlere bakıldı. Şu anda Reşadiye'de çalışmalar devam ediyor. İnşallah yılbaşında iyi bir haber alırız." - Tokat

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Reşadiye'de Kaybolan 2 Çocuğu Bulmak İçin Ekipler Seferber Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement