Romanlar'a Resmi Nikah Desteği - Son Dakika
Güncel

Romanlar'a Resmi Nikah Desteği

Romanlar\'a Resmi Nikah Desteği

Kırklareli SYDV, kentte birlikte yaşarken resmi nikah kıydıran 60 Roman vatandaşa nakdi yardımda bulundu Vali Yardımcısı Özeren: "Resmi nikah kıydıran çiftlerin masraflarını SYDV olarak üs...

10.11.2013 12:54

ÖZGÜN TİRAN - Kırklareli Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV), kentteki resmi nikah kıydıran Roman çiftlerin masraflarını karşılıyor.

İki yıldır sürdürülen uygulama kapsamında, birlikte yaşarken resmi nikah kıydıran 60 Roman vatandaşa nakdi yardımda bulunuldu.

Kırklareli Vali Yardımcısı Taceddin Özeren, AA muhabirine yaptığı açıklamada, uygulama çerçevesinde nikah kıydıran çiftlere 400'er lira yardımda bulunduklarını söyledi. Roman vatandaşların uygulamaya yoğun ilgi gösterdiklerini belirten Özeren, kentteki nikahsız yaşayan Roman vatandaş sayısının her geçen gün azaldığını vurguladı.

Nikahsız birlikte yaşamanın birçok sorunu beraberinde getirdiğini, bu durumun özellikle kadınları mağdur ettiğini ifade eden Özeren, şöyle konuştu:

"Küçük yaştaki kız çocuklarının evlendirilmesi, doğan çocukların bir takım haklardan yararlanamaması, boşanmaların kolay olması, özellikle kadınları mağdur ediyor. SYDV olarak resmi nikahların artması amacıyla bir takım önlemler aldık. Roman vatandaşlarımız için nikah masrafları çok büyük. Resmi nikah kıydıran çiftlerin masraflarını üstleniyoruz. Nikahsız birlikte yaşamayı sonlandırmak istiyoruz. Nikahtan sonra da çiftlere, ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla pozitif ayrımcılık yapıyoruz."

Özeren,  uygulamaya devam edeceklerini ve yeni yılda yardım miktarını biraz daha arttıracaklarını söyledi.

Romanlar uygulamadan memnun

Sezer ve Gündeş Celep çifti de uygulamadan yararlanarak resmi nikah kıydırdı.

Sezer Celep, SYDV uygulamasından yaralanarak eşiyle 2 yıl sonra resmi nikah yaptırabildiklerini söyledi. Maddi imkansızlıklar nedeniyle şimdiye kadar resmi nikah yaptıramadıklarını dile getiren Celep, şöyle konuştu:

"Devletimizden Allah razı olsun. Nikahsız yaşamaktan biz de rahatsız oluyorduk, ancak maddi imkansızlıklar nedeniyle resmi nikah yaptıramamıştık. 6 ay önce bir erkek çocuğumuz dünyaya geldi. Ne yapacağımı düşünürken, SYDV uygulamasını duydum. Hemen SYDV'ye müracaat ettim. Müracaatım kabul edildikten sonra Kırklareli Belediyesinde nikahımızı kıydırdık. Uygulamadan çok memnunuz."

Kırklareli Romanlar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Demir de uygulamadan memnun olduklarını kaydetti. - Kırklareli

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Romanlar'a Resmi Nikah Desteği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement